« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
UZORAK DNA

Paravinja oslobođen sumnji za ubojstvo u Bosni

Djevojka Amina Šabanagić ubijena je na isti način na koji je Paravinja opisao da je ubio Antoniju, ali je tužiteljstvo moralo odustati od progona nagon DNK analize

Fotografija vijesti
Više o

Dragan Paravinja

,

Antonija Bilić

Nakon analize DNK uzorka Dragana Paravinje odbačene su sumnje da je on povezan s ubojstvom 21-godišnjakinje iz Sanskog Mosta, javlja Hina.

"DNK nalaz Dragana Paravinje uzet po nalogu Županijskog suda u Bihaću je negativan", pojašnjeno je u priopćenju tužiteljstva dostavljenom medijima.

Ranije ovog tjedna policijski istražitelji ispitali su u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu Paravinju zbog sumnje da bi on mogao biti povezan s ubojstvom djevojke Amine Šabanagić koja je zadavljena.

Taj slučaj nikada nije zaključen jer počinitelj nije otkriven a policiju je na sumnju navela činjenica da je Šabanagić ubijena na isti način na koji je Paravinja opisao ubojstvo Antonije Bilić u prvom iskazu danom istražiteljima nakon uhićenja kod Srpca u BiH u lipnju.

Stoga je uzet i uzorak Paravinjina DNK kako bi se on usporedio s uzorkom pronađenim na mjestu umorstva Amine Šabanagić no analiza je pokazala kako se ti uzorci ne podudaraju.

"Osumnjičeni Dragan Paravinja ne može se dovesti u vezu s ubojstvom Amine Šabanagić", potvrdilo je tužiteljstvo u Bihaću.

Paravinji bi u petak u Sokolcu trebala biti izrečena presuda po optužnici koja ga tereti za kazneno djelo pokušaja silovanja jedne djevojke počinjeno 2002. godine.

Optužba je zatražila maksimalnu zatvorsku kaznu od deset godina a obrana oslobađanje ili eventualno izricanje uvjetne osude.

14.07.2011. 09:13:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh