« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
EKSTRADICIJA

Paravinja izjavio kako se ne protivi izručenju Hrvatskoj

Postupak izručenja bi mogla otežati činjenica da Paravinja ima i bosanskohercegovačko državljanstvo

Fotografija vijesti
Više o

Dragan Paravinja

,

Antonija Bilić

Glavni i jedini osumnjičenik za nestanak i ubojstvo Antonije Bilić, Dragan Paravinja, na sudu u Sarajevu izjavio je kako pristaje na izručenje Hrvatskoj, prenosi Hina.

"Paravinja se ne protivi izručenju Hrvatskoj i pri tome traži pojednostavljeni postupak kako bi procedura izručenja bila što kraća", rekla je za Hinu glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić.

Dodala je međutim da ekstradicijski postupak protiv Paravinje ne može započeti dok se ne okonča pritvor kojega mu je odredio sud u Sokocu koji ga tereti za pokušaj silovanja u BiH. Glasnogovornica Hadžić je pojasnila kako taj pritvor može najduže trajati šest mjeseci.

Paravinja, koji se nalazi u pritvoru Kula, prvi je put ustvrdio kako uz hrvatsko i srbijansko ima i bosanskohercegovačko državljanstvo što bi cijeli postupak izručenja moglo dodatno otežati.

Po riječima njegove odvjetnice Milane Borovčanin ukoliko se potvrdi da ima i bosankohercegovačko državljanstvo, onda bi se i izručenje dovelo pod znak pitanja.

Sam Paravinja je pred Sudom BiH u ponedjeljak opovrgnuo da je ubio Antoniju Bilić kazavši kako očekuje da u Hrvatskoj neće biti optužen za ubojstvo i silovanje. Dodao je da je iskaz policajcima u Banja Luci o ubojstvu Antonije Bilić dao pod prisilom.

11.07.2011. 14:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh