« Kultura
objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana
IZLOŽBE

Papirologija u Galeriji ULUPUH

Živimo u vremenu kada o ekološkoj dimenziji proizvodnje sve više trebaju razmišljati i dizajneri: uz funkcionalnost i izgled koji će se nametnuti u nepreglednoj i šarolikoj ponudi sličnih proizvoda...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Galerija ULUPUH)
Više o

izložba Papirologija

,

galerija ULUPUH

Galerija ULUPUH u Zagrebu najavljuje izložbu 'Papirologija' / 'Paperwork', koja će se održavati od 9. do 20. siječnja 2020. Izlažu: Ana Armano Linta, Veljko Armano Linta, Karaka design (Vesna Karuza i Senija Radić), Ada Kezić, Karla Kocijan, Zrinka Nedeljković, Jadranka Soviček Krpan i Milan Zoričić.

„Živimo u vremenu kada o ekološkoj dimenziji proizvodnje sve više trebaju razmišljati i dizajneri: uz funkcionalnost i izgled koji će se nametnuti u nepreglednoj i šarolikoj ponudi sličnih proizvoda te cijenu koja treba biti konkurentna, trebaju voditi računa o ekološkom otisku proizvodnje, mogućnostima za reciklažu, utrošku energije i dr. Autori i autorice na ovoj izložbi odlučili su istražiti kakve mogućnosti u tom pogledu nudi jedan drevan, ali u svojim suvremenim inačicama i mutacijama i sasvim nov materijal - papir. Papir iz bilježnica, rokovnika, perivi papir, novinski papir... u svom  bogatstvu svojih pojavnosti i primjena predmet je njihove istraživačke igre. Svi radovi na ovoj izložbi demonstriraju potencijal papira kao materijala i njegove različite, pa i oprečne likovne kvalitete koje može steći ovisno o oblikovanju i načinu obrade. Papir kao tema izložbe svakako je prilika da se sagledaju njegova svojstva i mogućnosti, preispita naš odnos prema papiru ali i prema drugim materijalima od kojih su sačinjeni predmeti koji nas okružuju." (Maša Štrbac, prilagođeno iz predgovora)

05.01.2020. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh