« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
POSJET LONDONU

Papa: Ostvaren je velik napredak u anglikansko-katoličkim odnosima

Napetosti između anglikanaca i katolika oživjele su kad je u studenom 2009. kad je Papa objavio Apostolsku konstituciju

Papa i Rowan Williams
Papa i Rowan Williams (Getty Images)
Više o

Rowan Williams

,

papa Benedikt XVI.

Papa Benedikt XVI. je u četvrtak u tijeku povijesnog posjeta londonskoj palači Lambethu, rezidenciji canterburyjskog nadbiskupa Rowana Williamsa, izrazio zadovoljstvo velikim napretkom u dijalogu s Anglikanskom crkvom unatoč napetostima zadnjih mjeseci.

"Velik napredak je ostvaren u brojnim aspektima dijaloga tijekom 40 godina otkako je Međunarodno anglikansko-katoličko povjerenstvo počelo djelovati", rekao je Benedikt XVI.

"Danas ne namjeravam govoriti o teškoćama s kojima se ekumenizam suočavao i suočava, jer su poznati svima nazočnima", dodao je Papa.

Napetosti između anglikanaca i katolika oživjele su kad je u studenom 2009. kad je Papa objavio Apostolsku konstituciju, kojom odgovara na "brojne zahtjeve vjerskih skupina i anglikanskih vjernika s raznih strana svijeta, koji se žele vratiti pod okrilje Svete Stolice".

Drugi izvor napetosti između anglikanaca i katolika Papina je odluka da dođe u Veliku Britaniju gdje će u nedjelju beatificirati kardinala Johna Newmana, anglikanca koji je prihvatio katoličku vjeru.(hina/metro-portal)

17.09.2010. 21:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh