« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
NOVOSTI

Papa Franjo proglasio izvanrednu svetu godinu

Papa Franjo proglasio je u subotu izvanrednu Svetu godinu koja počinje od prosinca za koju je rekao da će vratiti Katoličku crkvu temeljima

Franjo vraća Crkvu korijenima
Franjo vraća Crkvu korijenima (Arhiva)
Više o

papa Franjo

,

papinska bula

,

Sveta godina

Sveta godina obično se održava svakih 25 godina osim ako papa proglasi izvanrednu kako bi privukao pozornost na neko posebno pitanje. Sljedeća je bila planirana za 2025.

U svečanosti održanoj u Bazilici sv. Petra ispred Svetih vrata, masivnih brončanih vrata ukrašenih pločama koje prikazuju ljudske grijehe i Božje milosrđe, Papa je predstavio kardinalima dokument poznat kao papinska bula.

Papinska bula ocrtala je Papinu viziju za Svetu godinu, jedan od najvažnijih Crkvenih događaja, koji je proglasio u iznenađujućoj objavi prošloga mjeseca.

'Vrijeme je da se vratimo temeljima i da podnesemo slabosti i muke naše braće i sestara', napisao je Franjo u buli naslovljenoj Lice milosrđa na latinskom.

U propovijedi nakon svečanosti Franjo je rekao kako je Sveta godina nužna 'jer je Crkva, u ovo doba velike povijesne promjene, pozvana ponuditi više jasnih znakova nazočnosti i blizine Božje'.

12.04.2015. 08:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh