« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
BRAVO!

Papa Franjo ima 6 milijuna sljedbenika na Twitteru

Papa Franjo odaslao je svoju prvu poruku 17. ožujka i od onda je napisao 27 tvitova

Papa Franjo je jak na Twitteru
Papa Franjo je jak na Twitteru (Screenshot Twitter)
Više o

Twitter

,

papa Franjo

,

broj sljedbenika

Prag od pet milijuna prijeđen je 4. travnja, manje od mjesec dana nakon izbora prvog argentinskog pape u povijesti. Prosječno je bilježio 60 tisuća novih sljedbenika dnevno.

Na Twitterovom profilu pape Franje u ponedjeljak je zabilježeno više od šest milijuna sljedbenika, uz 2,7 milijuna novih u samo 48 dana pontifikata koji su se pridružili onima pape Benedikta, prema podacima informativnog vjerskog portala Il Sismografo, što predstavlja porast broja od prosječno 60 tisuća dnevno.

Od 12. prosinca, datuma kada je Benedikt XVI. poslao prvi tvit na engleskom sa svog profila @pontifex, 3,3 milijuna ljudi u svijetu odlučilo je pratiti papu na devet jezika: engleskom, španjolskom, talijanskom, francuskom, njemačkom, portugalskom, arapskom, poljskom i latinskom. 

Često to čine iz zanimanja ili simpatije, ali ponekad s namjerom da vrijeđaju papu ili pokrenu proces skandala u Crkvi.

Papa Franjo odaslao je svoju prvu poruku 17. ožujka i od onda je napisao 27 tvitova. Sadržaj je često izrazito vjerski, iako je papa Franjo izravniji i jednostavniji od Benedikta XVI. Često tvita kako bi izrazio solidarnost sa žrtvama katastrofa. 

Broj pratitelja na španjolskom (2,1 milijun) brzo se približava onima na engleskom (2,4 milijuna). Zabilježen je i veliki porast sljedbenika na portugalskom (278 tisuća) približavanjem početka Svjetskog dana mladih krajem srpnja u Rio de Janeiru.

30.04.2013. 08:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh