« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
DOĐITE

Pandakon 2018 - konvencija azijske kulture u Močvari

Novost su ove godine korejsko-hrvatsko društvo KCE K-pop Croatia Events, koji nam povećavaju opseg programa vezanog za Koreju

Dođite na Pandakon 2018!
Dođite na Pandakon 2018! (Pandakon)
Više o

klub Močvara

,

Pandakon 2018.

,

KCE K-pop Croatia Events

Konvencija azijske kulture „Pandakon 2018." će se ove godine održati 15. - 16. rujna, (subota i  nedjelja) na vanjskim i u unutrašnjim prostorima zagrebačkog kluba Močvara.

Ove godine tematski uz Japan, se ponovno orijentiramo na Kinu. Za sporednu tematiku smo izabrali kinesku godinu Psa, u kojoj se trenutno nalazimo, te tematiku kineskog horoskopa. Surađujemo sa Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu, koji većinski preuzima program u nedjelju, 16. rujna, sa predavanjima o kineskoj godini Psa i kineskim božanstvima, te radionicom oslikavanja maski.

Novost su ove godine korejsko-hrvatsko društvo KCE K-pop Croatia Events, koji nam povećavaju opseg programa vezanog za Koreju, sa interaktivnim predavanjem korejskog jezika te dvije cjelodnevne radionice tokom samog Pandakona.

U suradnji sa 곰도라 GomDora i Udrugom Daebak priprema se radionica korejskog jezika koja je ujedno i putopis i malo predavanje i korejskoj kulturi, te čak šest kpop plesnih radionica u suradnji sa plesnim skupinama Madness te KPD Ljubljana.

Detalje možete saznati praćenjem Facebook eventa.

Uz njih treći veći ovogodišnji suradnici su nam Ichidan udruga za promicanje japanske multimedijalne kulture, sa svojim klasičnim miksom projekcija kratkih i nezavisnih animiranih uradaka iz Japana, predavanjima i kvizom znanja. Za drugačije intelektualne igre zaduženi su Udruga Talus sa boardgame igraonom i Crouch Guard sa kompjuterskim igrama.

Osim pojedinačnih predavanja drugih gostiju, te vrlo popularnog cosplay natjecanja, moramo istaknuti i demonstracije borilačkih vještina japanskog mačevanja te kyokoshinkai karatea, kao i drugih zabavnih sadržaja poput karaokea i Just Dance plesa u kasnije sate konvencije.

Ulaz na konvenciju je simboličnih 10,00kn po danu. Na web stranici Pandakona će u narednim danima biti dostupne informacije o programu i aktivnostima:

08.09.2018. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh