« Hrvatska
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Paklene vrućine do kraja tjedna

Na Jadranu još sutra uglavnom suho, a onda se u četvrtak i petak i ovdje očekuje ponekog pljuska, no vrlo rijetko

Bit će vrućeee
Bit će vrućeee (Pexels)
Više o

prognoza vremena

,

tjedna prognoza

Dan je u većini krajeva započeo uz vedrinu te iznadprosječno visoke tempertaure zraka. Tako je u 8 sati na dubrovačkom području izmjeren 31 stupanj, na Hvaru i 32. Na kopnu je malo manje vruće, uglavnom između 21 i 26 stupnjeva, piše N1.

Na vrijeme djeluje polje srednjeg tlaka uz zadržavanje toplog, prema istoku i vlažnog zraka. Stoga danas u većini krajeva pretežno sunčano uz slabu naoblaku. No uz umjeren i jak razvoj oblaka, i to uglavnom od sredine dana, lokalnih se pljuskova praćenih grmljavinom očekuje se u Slavoniji, Baranji i Srijemu te unutrašnjosti Dalmacije, uz granicu s Bosnom i Hercegovinom. Te će se nestabilnosti zadržati do kraja dana, dok će na zapadu prevladavati vedrina.

Vjetar danas na kopnu slab do poslijepodne umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro umjerena bura, a zatim danju maestral.

Najviše dnevne temperature bit će još malo više nego jučerašnje. Na kopnu većinom oko 32 do 33 stupnja, malo manje u gorju, a na Jadranu i uz njega 34 do 35, ponegdje moguće i još koji stupanj više od toga.

Najniže temperature tijekom iduće noći slične kao noćas; uz obalu neugodno toplo uz 24-25, na otocima i do 26, a u unutrašnjosti oko 20 stupnjeva.

Sutra će biti slično. Bit će većinom sunčano, vruće i vrlo vruće te sparno. Međutim, na kopnu i nestabilnije pa su mjestimični pljuskovi izgledniji nego danas. A uz nešto više oblaka dnevne temperature bit će za stupanj do dva niže u odnosu na današnje.

Na Jadranu još sutra uglavnom suho, a onda se u četvrtak i petak i ovdje očekuje ponekog pljuska, no vrlo rijetko.

31.07.2018. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh