« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Pakistanska vojska uzvratila vatru na američki napad

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

SAD

,

Afganistan

,

Pakistan

,

Al Qaida

Pakistanska vojska otvorila je vatru i natjerala američke vojne helikoptere natrag Afganistan odakle su zašli u teritorij Pakistana u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, objavili su sigurnosni izvori.

Incident se dogodio blizu sela Angor Adda, u Južnome Wazisiristanu, području pod vlašću lokalnih plemenskih starješina, a koje su Amerikanci napadali ovog mjeseca goneći borce Al Qaide i talibane.

"Američki helikopteri ušli su u Pakistan 100 do 150 metara do Angor Adda. Naši ih vojnici nisu štedjeli, otvorili su vatru i natjerali ih u bijeg", rekao je jedan pakistanski dužnosnik.

Pakistan je ključni američki savezenik u ratu protiv terorizma i njegova je suradnja presudno važna Zapadnim snaga u pokušaju da stabiliziraju Afganistan.

Međutim, Washington je postao nestrpljiv očekujući da Pakistan krene u obračun s borcima Al Qaide i talibana koji imaju uporišta u planinskim zonama na granici Pakistana i Afganistana.

Odnosi su se jako pogoršali i uložen je diplomatski prosvjed otkako su američke snage ubile najmanje 20 ljudi, među njima žene i djecu u Južnom Waziristanu početkom rujna.

Prema agenciji Reuters, 3. rujna Amerikanci su napali Angor Add i bio je to prvi njihov upad u pakistanski teritorij otkako su počeli oružanu intervenciju u Afganistanu 2001. (HINA)

15.09.2008. 19:16:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh