« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
STRADALI NEVINI

Pakistan: Gomila linčovala dva maloljetna brata, policajci samo gledali

ŠOKANTAN VIDEO: Razjarena masa štapovima do smrti tuče dva nevina brata - ako nemate jak želudac nemojte gledati video (sadrži eksplicitne prizore nasilja)

Policajac (u crvenom krugu) stoji i samo gleda dok muškarac štapom udara dječaka
Policajac (u crvenom krugu) stoji i samo gleda dok muškarac štapom udara dječaka (YouTube - screenshot)
Više o

ubojstvo

,

Pakistan

,

Kitty Lambert

Sablažnjiv video linčovanja dvojice maloljetnika u Pakistanu potaknuo masovne prosvjede mladeži u toj zemlji. Video, koji je prikazan na pakistanskim televizijama, prikazuje gomilu ljudi koji se izmjenjuju u udarcima štapovima i nogama po dvojici mladića koji leže na zemlji. Mladiće su prebili do smrti i zatim objesili na obližnji stup.

Možda je još šokantnije to što se u gomili jasno naziru lica policijskih službenika koji prstom nisu mrdnuli da spriječe ovo barbarsko ubojstvo. Mladići su bili na putu prema igralištu za kriket u Sialkotu u istočnom Punjabu, a prema informacijama koje su kasnije izašle u javnost, razjarena gomila ih je zamijenila za dvojicu pljačkaša. Brutalne scene su razjarile Pakistance koji se sada pitaju kako su to članovi njihova društva mogli hladno stajati i svjedočiti zvjerstvu. Vlada je najavila detaljnu istragu nakon što su se civilne udruge i mladež pobunili.  Kako se pojavljuje sve više detalja o samom činu i zbivanjima, policija je uvjerenija da su Moiz Butt (17) i njegov brat Muneeb (15) bili potpuno nevini.

Navodno je uhićeno 10 osoba, uključujući i četiri policajca. Ali to neće vratiti dvojicu mladića u život. The News, Lokalne novine koje izlaze na engleskom jeziku pitaju se s nevjericom: "Jesmo li to mi? Divljaci?". Policija nije učinila apsolutno ništa, pa čak ni isplaila hitac u zrak kako bi se gomila razbježala.

Upozoravamo vas, ako niste jaka želudca, bolje je da ne pogledate video jer sadrži ekplicitne prizore nasilja (pitanje je trenutka kada će YouTube maknuti ovaj video upravo zbog toga). Za one koji to mogu podnijeti, prizori koji slijede nevjerojatan su dokaz onoga za što je čovjek sposoban:

22.08.2010. 20:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh