« Spektakli
objavljeno prije 14 godina
I LOVE ROCK'N'ROLL

Ozzy Osbourne se nije uzalud drogirao i pio - zauzvrat će dobiti analizu kompletnog genoma

Ni samom Ozzyju nije jasno kako je doživio čak 61 godinu - to će pokušati otkriti znanstvenici za 27.000 funta

Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne (Getty Images)
Više o

geni

,

Ozzy Osbourne rođendan

,

znakovi da vas dijete voli

,

strastvena noć

,

radnice

,

ibjegli srbi

,

izbjegli srbi

,

sigurnosni sustav

Tek će nekolicini ljudi na svijetu znanstvenici u potpunosti analizirati genom. Jedan od odabranih je i frontmen Black Sabbatha koji je svoje mjesto u elitnom društvu "zaslužio" četrdesetogodišnjim drogiranjem i alkoholizmom. Ozzy je prema vlasitom priznanju lokao i do četiri litre konjaka na dan nakon čega bi se onesvijestio i ponovno krenuo piti.

Testiranje koje će trajati tri mjeseca trebalo bi otkriti što je to čudesno u Ozzyjevom tijelu što omogućuje apsorbciju nevjerojatno velike količine alkohola i droge.

Osim zapanjujuće tolerancije prema alkoholu i drogama, čudo je što je živ i zbog drugih razloga. Tijekom burnog života je slomio vrat prilikom vratolomne vožnje četverociklom, ima značajne simptome genetskog poremećaja sličnog Parkinsonu, a najmanje jednom se liječio u metalnoj instituciji. Uvijek je uz njega bila supruga Sharon koju je jednom pokušao i zadaviti. Par ima troje odrasle djece koja su s njima sudjelovala u zloglasnom realityju.

Nathan Pearson, direktor istraživačkog tima kaže da skeniranje genoma osoba koji imaju ekstremnu medicinsku povijest ima najveću znanstvenu vijednost. Rezultati će pomoći oktriti zašto tijela starih rokera poput Keitha Richardsa, Iggyja Popa i Ronniea Wooda mogu podnijeti toliko više zlouporabe od tijela prosječnih ljudi.

14.06.2010. 16:45:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh