« Znanost
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
LOVA

Oxfordu 150 milijuna funti za istraživanje umjetne inteligencije

Schwarzman centar trebao bi imati programe od povijesti do glazbe, a u sklopu tog centra bit će smješten institut za etiku u umjetnoj inteligenciji

Bit će još bolji
Bit će još bolji (Arhiva)
Više o

umjetna inteligencija

,

Oxford

Osnivač i prvi čovjek moćne američke privatne ulagačke grupacije Blackstone Stephen Schwarzman donirat će 150 milijuna funti britanskom sveučilištu Oxford za izgradnju centra za humanističke znanosti u sklopu kojeg će biti smješten institut za proučavanje etike umjetne inteligencije.

Schwarzman centar trebao bi imati programe od povijesti do glazbe, a u sklopu tog centra bit će smješten institut za etiku u umjetnoj inteligenciji.

"Gotovo tisuću godina studij humanističkih znanosti na Oxfordu je jezgra zapadne civilizacije i učenja. Moramo osigurati da se njegovi uvidi i načela mogu prilagoditi današnjem dinamičnom svijetu", rekao je Schwarzman u priopćenju.

Oko četvrtine studenata na Oxfordu studira humanističke znanosti, uključujući suvremene jezike, teologiju, filozofiju i engleski. Iz tog sveučilišta kažu kako će centar razmatrati utjecaj umjetne inteligencije koja bi mogla predstavljati izazov u poimanju toga što znači biti čovjek te promijeniti aspekte naših života.

Novi objekti koji se financiraju donacijom uključuju koncertnu dvoranu od 500 mjesta i auditorij s 250 sjedećih mjesta.

Schwarzman je također donirao američkim sveučilištima, uključujući 350 milijuna dolara Institutu za tehnologiju u Massachusettsu i 150 milijuna dolara Yaleu. Na kineskom sveučilištu Tsinghua 2013. je osnovao međunarodni stipendijski program vrijedan 575 milijuna dolara.

23.06.2019. 15:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh