« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
FAŠNIK

Ovu subotu maškarice preplavljuju Korzo

Najavljena Dječja karnevalska povorka i sljedećih tjedan dana Riječkog karnevala - ovu subotu maškarice preplavljuju Korzo

Bit će i malih zvončara
Bit će i malih zvončara (Arhiva)
Više o

Rijeka

,

riječki karneval

,

fašnik

,

Dječja karnevalska povorka

Vrijeme je i za tu subotu Riječkog karnevala kada će rijeka maškarica proplesati glavnom riječkom šetnicom! Točnije 64 grupe sa skoro 4.500 šarenih pčelica, balerina, pingvina, slatkih čudovišta, hodajućih krumpira...

Atmosferu u Ex port Delti ovoga puta podgrijava Jelena Rozga, a ponešto drugačije ritmove nudi gradska glazba Trsat na svom tradicionalnom karnevalskom koncertu. Veselo će biti i u Tower Centeru Rijeka uz Maškaranu subotu za najmlađe, Pehlinom će proći tradicionalna povorka u sklopu Maškaranog Pehina, pleše se na Pašcu, a kazališta nas i dalje prate prigodnim predstavama. Posebno veseli i jedna novost - od ove godine kreće WineRi, međunarodni eno-gastro festival.

Sve što treba znati o Dječjoj karnevalskoj povorci na konferenciji za medije je najavila Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke. Tko želi doživjeti budućnost Riječkog karnevala, pravac Korzo 18. veljače.  Na tu će subotu centrom grada proplesati cijela vojska najslađih maškarica, vrtićara i osnovnoškolaca ujedinjenih u veliku, šarenu i bučnu Dječju karnevalsku povorku. Kreće se u 13 sati, a prije početka povorke, na pozornici na Korzu prisutne će zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske Prve riječke mažoretkinje.

Dječju karnevalsku povorku predvodit će Meštar Toni s Kraljicom karnevala Elaie Filipović i malim predstavnicima kraljevske loze - princezom i princem Riječkog karnevala Lanom Kinkelom i Adrianom Varelijom, prvom pratiljom Miom Popovački i drugom pratiljom Robin Ferlindeš te prvim pratiteljem Lukom Ožboltom i drugim pratiteljima Dominikom Kontićem i Reneom Bertosom.

Povorka će se kretati sljedećom rutom: Riva - Trg 111. brigade HV-a - Trg Republike Hrvatske - Korzo - Scarpina ulica - Trg bana Jelačića - Ribarska ulica -  Grobnička riva / zgrada Export Delte. Kroz program će nas pratiti voditelji na 3 pozornice  duž trase - Ivana Bilen na Trgu Republike Hrvatske, Josip Krmpotić na Korzu, Maja Stepančić na Jelačićevom trgu i Davor Jurkotić na 4. pozornici u Ex port Delti.

Za sve koji se ne stignu maškarati kod kuće, za vrijeme održavanja povorke na niz će punkova po centru grada biti organizirano oslikavanje lica, a oni koji  neće moći taj dan doći do Korza, Dječju karnevalsku povorku moći će pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr ili na YouTubeu. Kroz kratko vrijeme po prolasku povorke, snimka će biti postavljena na mrežne stranice Karnevala.

Najavljeni su i ostali programi koji nas očekuju u sljedećih karnevalskih tjedan dana - kao i svaki petak do sada i ovoga se u organizaciji Udruge za očuvanje kulturnih običaja Pašac i Mesopusne kumpanije Pašac održavaju Maškarani tanci u Domu Pašac s početkom u 21 sat.

Dugogodišnji pokrovitelj Riječkog karnevala Tower Center Rijeka i ove godine ugošćuje maškarice i smišlja raznovrsne programe za njihovu zabavu.

Nakon Izbora princa i princeze Riječkog karnevala, ovaj nas  vikend, točnije 18. veljače od 9 do 21 sat, očekuje Vesela maškarana subota uz ples i igru u Happy Landu za djecu do 10 godina. Svoj obol karnevalu dat će i Gradska glazba Trsat  sa svojim tradicionalnim karnevalskim koncertom 18. veljače s početkom u 19 sati uz izvođenje filmskih glazbenih tema i dobrih starih evergreena, a pod ravnanjem dirigenta Stjepana Vadlje.

U nedjelju 19. veljače Pusni odbor Pehin sve zove na tradicionalni Maškarani Pehlin. Okupljanje grupa započet će u 11 sati na okretištu linije 7 na Pehlinu, a povorka kreće u 12 sati, ove godine s malo izmijenjenom trasom - lokalnom cestom od parka na Baretićevu, prema školi Pehlin te po sporednoj cesti prema domu Pehlin gdje je po završetku povorke organiziran prigodni program uz jotu i piće. 

Kazališta su i dalje uz Riječki karneval uz ponudu prigodnih predstava: HNK Ivana pl. Zajca na repertoaru i dalje ima „Put oko svijeta za 80 dana" 17. i 18. veljače u HKD-u na Sušaku te operu „Rigoletto" 18. veljače u matičnoj kući, a Teatrin Nad urom u caffe baru Nad urom nudi komediju „Muškarac o parenju i razmnožavanju" 17. veljače i stand-up „Grupna terapija" 23. veljače.

Darija Šetula iz agencije Promocija najavila je još jednu subotu u Ex port Delti uz Jelenu Rozgu, jednu od najdražih gostiju Karnevalskih zabava sa Zagrebačkom pivovarom, ovoga puta uz podršku domaće grupe Trio Vox. Kako je Rozga poznata po tome da svaki put popuni ovaj nemali karnevalski prostor, bolje je na vrijeme nabaviti karte - ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se kupiti u pretprodaji u Dallas Music Shopu i u karnevalskoj kućici na Korzu ili za 40 kn na dan koncerta na ulazu u Ex port Deltu.

Novost od ove godine, međunarodni eno-gastro festival WineRi, najavio je Žarko Stilin iz agencije aha marketing. Rijeka od ove godine ima svoj prvi međunarodni festival vina, delicija i ugodnog življenja, sve sažeto pod imenom WineRi. Vinogradarski radovi nedavno su završili i sada slijedi najbolje vrijeme - degustiranje. Guvernerova palača će 22. i 23. veljače ugostiti ovaj eno-gastro festival na kojem će se moći kušati nabolje od ponude vina, likera i delikatesa iz Hrvatske i susjednih zemalja za sezonu 2017.

Za sve koji žele nadopuniti svoje znanje o vinima, ali i one koji žele naučiti više o poslovanju s vinima, u sklopu festivala će se održati radionice i predavanja na Visokoj Poslovnoj Školi PAR, a najavljeno je i niz B2B susreta i sastanaka, donatorska večera te After WineRi Party u klubu Bačva. Cijena festivalske ulaznice i čašice je 75,00 kn (dvodnevna 130,00 kn), a VIP ulaznica koja uključuje predavanja/radionice i after fest party je 120,00 kn (dvodnevna 220,00 kn).

Sva događanja u sklopu Riječkog karnevala 2017. i detaljne informacije o njima mogu se pronaći na službenim stranicama Karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr.

16.02.2017. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh