« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina
ATP UMAG

Ove godine od Hrvata samo Ivan Ljubičić

Na jubilarnom 20. izdanju prvi nositelj turnira u Umagu bit će 11. igrač svijeta Nikolaj Davidenko

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić, CROPIX)
Više o

Ivan Ljubičić

,

ATP Umag

Prvi hrvatski turnir s ATP statusom ove godine slavi svoje 20. izdanje, a održat će se od 27. srpnja do 2. kolovoza. Organizatori turnira jubilej su željeli obilježiti najjačim izdanjem u povijesti, ali u tome nisu u potpunosti uspjeli iako je najslabije plasirani igrač koji je izravno ušao u turnir ispod 100. mjesta na ATP ljestvici (Brian Dabul - 97.).

Prvi nositelj 20. izdanja umaškog turnira prema sadašnjim prijavama trebao bi biti 11. igrač svijeta Nikolaj Davidenko, a iz društva 30 najboljih dolaze još Španjolac David Ferrer i Austrijanac Juergen Melzer.

Zbog neuklapanja termina turnira u njihov program, od hrvatskih igrača u Umagu će nastupiti samo Ivan Ljubičić, trenutačno 75. igrač svijeta, Marin Čilić i Ivo Karlović nastup su otkazali, dok Mariju Ančiću zdravstveno stanje ne omogućava dolazak u Umag, a u posljednji trenutak nastup je otkazao i četvrti igrač svijeta Novak Đoković jer je svjestan da u Umag ne može doći ukoliko nije potpuno spreman. A kako on nakon Wimbledona, kao i svi ostali vrhunski igrači ide na odmor, do Umaga neće biti u punoj formi.

"Ipak, za turnir je dobro da će nastupiti svi najbolji talijanski igrači, a Italija nam je doslovno udaljena na tri koraka, s obzirom da nam se ove sezone ne poklapa termin s Kitzbuehelom napokon će doći i najbolji austrijski igrači, tako da očekujemo dobru popunjenost tribina", kazao je direktor turnira Slavko Rasberger.

Tradicionalno, najviše uspjeha u Umagu imaju španjolski igrači kojima najbolje odgovara zemljana podloga, a iako u Umag ove godine neće doći prošlogodišnji pobjednik Fernando Verdasco, boje Španjolske će braniti sjajni igrači poput Davida Ferrera, Juana Carlosa Ferrera i Nicolasa Almagra.

Izvor: Hina

17.06.2009. 13:41:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh