« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
550 MJESTA

Otvoreno veliko besplatno parkiralište kod Paromlina

Parkiranje će biti besplatno, a osmislit će se način da se onemogući zloporaba onima koji bi tu ostavljali vozila neprekidno po nekoliko dana i onemogućavali i druge da se njime koriste

550 besplatnih parkirnih mjesta trebalo bi smanjiti gradske gužve
550 besplatnih parkirnih mjesta trebalo bi smanjiti gradske gužve (marcus/SkyScraperCity)
Više o

Zagreb

,

Milan Bandić

,

besplatni parking

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je otvorio novouređeni besplatni parking unutar kompleksa Paromlin sa 550 parkirnih mjesta, na kojemu će vozila moći ostavljati svi koji žele doći u centar grada, a da pri tome tamo ne stvaraju gužvu, piše Hina.

Parkiralište je uređeno za nepuna dva mjeseca, rekao je Bandić napominjući da se radilo o "operaciji Blitzkrieg". Parkiranje će biti besplatno, a osmislit će se način da se onemogući zloporaba onima koji bi tu ostavljali vozila neprekidno po nekoliko dana i onemogućavali i druge da se njime koriste.

Upitan je li to predizborni poklon građanima Bandić je odgovorio kako već 12. godinu radi svaki dan isto i da ne zna što je predizborno, nego samo što je radno.

Predloženo je da se parkiranje u kompleksu Paromlin ograniči na 12 sati dnevno, odnosno noću, a one koji to prekorače komunalni redari će upozoravati da to ne čine, jer, kako je rekao Bandić, ljudi kada je nešto besplatno to zlorabe. Od svojih suradnika zatražio je i da se u roku od deset dana na razdjelnim plohama parkirališta posije trava, a kasnije posadi i drveće.

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić kazao je kako je za uređenje parkirališta utrošeno oko 4,5 milijuna kuna, od čega najveći dio za odvoz građevinskog otpada.

07.09.2011. 15:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh