« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Otvoreno pismo ravnatelja Kliničke bolnice "Dubrava"

Radi se o osobnom sukobu, ne o nekvaliteti liječničke usluge

Ravnatelj KB Dubrava, prof.dr. Milan Kujundžić
Ravnatelj KB Dubrava, prof.dr. Milan Kujundžić (CROPIX)
Više o

KB Dubrava

,

Anđelko Vrce

,

Milan Kujundžić

,

Željko Klisović

,

otvoreno pismo

Ravnatelj Kliničke bolnice (KB) "Dubrava" Milan Kujundžić uputio je danas otvoreno pismo medijima s molbom da pismo objave zbog ugleda te bolnice i njezinih djelatnika te svih zdravstvenih djelatnika u Republici Hrvatskoj, a zbog brojnih napisa i izvješća u posljednjih desetak dana o "masovnim ubojstvima pacijenata" na Odjelu za neurologiju KB Dubrava u Zagrebu.

Riječ je o "slučaju" šefa Odjela za neurologiju KB "Dubrava" Anđelka Vrce kojega je liječnik s njegova odjela Željko Klisović optužio da je kriv za smrt ili za teško zdravstveno stanje više pacijenata.

Istraga o možebitnim nepravilnostima u radu Anđelka Vrce provodi se po svim osnovama, a uključeno je i Državno odvjetništvo RH.

Kujundžić ističe da "ne kani prejudicirati rezultate istrage povjerenstava i Državnog odvjetništva RH" , ali da smatra da je "sada postalo razvidno da je osobni sukob dvojice liječnika Odjela za neurologiju pretvoren u nešto što je nanijelo nesagledivu štetu ne samo KB 'Dubrava', nego i svim hrvatskim liječnicima, odnosno cjelokupnom hrvatskom zdravstvu, te unijelo nemir među hrvatske građane".

Navodeći da je do toga došlo prvenstveno "zahvaljujući" jednom dnevnom listu, Kujundžić dodaje da je riječ o "senzacionalističkim, tendencioznim", a i "nekim trećim razlozima".

Kujundžić smatra da je KB "Dubrava" iz bivše Vojne bolnice "zadnjih godina prerasla u ponajbolju hrvatsku bolnicu, u kojoj se na najvišoj medicinskoj i etičkoj razini izvode najsloženiji dijagnostički i terapijski postupci koje poznaje suvremena svjetska medicina".

"To je kuća u koju se premještaju najteži i najkompleksniji bolesnici iz svih bolnica diljem Hrvatske, a nerijetko i iz inozemstva, što mogu svjedočiti tisuće pacijenata koji su se liječili u KB Dubrava", navodi Kujundžić i dodaje da o tomu postoje i brojna priznanja koja je za svoju kvalitetu dobila ta bolnica iz zemlje i inozemstva - od pojedinaca, stručnih udruga, diplomata, pa čak i od Bijele kuće.

Kujundžić smatra da su za te uspjehe prvenstveno zaslužni - hrvatska Vlada koja je KB "Dubrava" prepoznala kao nešto najbolje u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske i zadnjih godina uložila ogromna sredstva u nabavljanje i kupnju najsuvremenije opreme, te djelatnici bolnice.

Ističući da je riječ o brojnim izvrsnim stručnjacima koji pružaju vrhunsku uslugu, Kujundžić postavlja i pitanje "u ime čega i koga oni bivaju za tren oblaćeni".

Ravnatelj Kujundžić ističe da će povjerenstva KB Dubrava, Hrvatske liječničke komore i Ministarstva zdravstva RH, kao i Državno odvjetništvo RH, istražiti sve navode iz medija i reći što je istina koja je samo jedna i treba ju pričekati.

"Oni koji su blatili KB Dubrava svoje navode će morati dokazati na sudu", stoji u pismu ravnatelja Kujundžića koji poziva novinare da i dalje pišu istinu o medicini i ukazuju na slabosti, ali i da pojedini novinari ne pišu tendenciozno i senzacionalistički. (HINA)

06.08.2008. 20:46:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh