« Znanost
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
POSAO

Otvoreno mjesto pomoćnika Stephena Hawkinga

Uspješni kandidat dobit će oko 25 tisuća funta, a mora biti spreman barem tri mjeseca na godinu provesti u inozemstvu

Pomoćnik Stephena Hawkinga? Opako zanimljiv posao
Više o

posao

,

Stephen Hawking

,

pomoćnik

Riječ je o poziciji tehničkoga pomoćnika Stephenu Hawkingu, naglašeno je. S predviđenom plaćom od oko 25 tisuća funta na godinu, to "nije doktorsko ili poslijedoktorsko mjesto za znanstvenika koji želi studirati fiziku, nego čisto tehnički položaj koji će profesoru Hawkingu omogućiti da funkcionira u svijetu fizike i kao javni govornik".

Uspješni kandidat dobit će oko 25 tisuća funta, a mora biti spreman barem tri mjeseca na godinu provesti u inozemstvu, dodaje se.

Izvorno je radno mjesto bilo zamišljeno tako da "pomogne profesoru Hawkingu u područjima s kojima on ima poteškoća zbog svoje invalidnosti", a sad je opis poslova proširen na organiziranje domaćih i međunarodnih putovanja, održavanje i razvoj Hawkingovih komunikacijskih sustava, nabavu i održavanje njegovih kolica i kombija, priprema predavanja i javnih govora, održavanje odnosa s medijima te odgovaranje na upite javnosti i održavanje Hawkingove internetske stranice.

Na Hawkingovoj stranici kaže se kako to još nije službeni oglas te da će prijave kandidata vjerojatno početi sredinom siječnja, ali da će kandidat raditi pod pritiskom, održavati Hawkingove komunikacijske sustave bez tehničke potpore i uputa, mora poznavati elektroniku, a mora biti sposoban i drugima pokazati kako se služiti kompleksnim sustavima te govoriti pred velikim brojem ljudi.

Funkciju pomoćnika profesora Hawkinga financira sveučilište u Cambridgeu, kaže se na Hawkingovoj stranici i dodaje kako je obično riječ o ugovoru na 12 mjeseci, ali pomoćnici su ostajali i više godina.

30.12.2011. 22:36:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh