« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
IZLOŽBE

Otvorenje Putujuće fotografske izložbe u Zagrebu

Projekt pod nazivom Doživetja narave in opazovanja divjih živali/ Doživljaji prirode i promatranje divljih životinja, akronim NATURE & WILDLIFE provodi se kao dio programa Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020

Više o

Zagreb

,

fotografija

,

putujuća izložba

U prekograničnom području Dinarskog krša, projekt će razviti turistički proizvod doživljaja prirode i divljih životinja, koji će uglavnom slijediti smjernice odgovornog ponašanja s prirodom.

Područje Dinarskog krša je šumoviti masiv velikih razmjera s obje strane granice, koji je dio sjevernih Dinarida. To je jedno od rijetkih područja u Europi, gdje su očuvane sve tri vrste velikih zvijeri (medvjed, ris, vuk).

U tematskom prekograničnom turističkom proizvodu kombinirat ćemo iznimnu prirodnu i kulturnu baštinu na inovativan način, nadograditi ga s interpretacijom i novom infrastrukturom posjetitelja, čime se povećava atraktivnost odredišta za specifične ciljne skupine posjetitelja koji traže zelene proizvode.

Glavni zajednički cilj projekata je aktivno očuvanje zajedničke prirodne baštine projektnog područja kroz održivi turizam, kojeg ćemo poticati s poboljšanim statusom uključenih baštinskih područja, povećavanjem atraktivnosti sadržaja, poticanjem zelene ekonomije te podizanjem svijesti i znanja lokalnih malih i srednjih poduzeća i stanovništva. Glavni rezultati projekata biti će novi prekogranični zeleni proizvodi/programi, povećanje broja osoba sa pojačanim kapacitetima i potican posjet područjima i točkama prirodne baštine.

Posebno pažljivo pratimo projekt komunikacijom s javnošću pa će se svi rezultati detaljno prikazati, uključujući preporuke za stvaranje održivog proizvoda za promatranje divljih životinja, koji će se temeljiti na iskustvu iz projekta.

26.01.2021. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh