« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
IZLOŽBE

Otvorenje izložbe - UNPUBLISHED

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe Ive Dodić, Hane Matić i Karle Kostadinovski: Unpublished

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

izložba

,

Galerija Siva

,

Unpublished

I. DODIĆ / H. MATIĆ / K. KOSTADINOVSKI: UNPUBLISHED
OTVORENJE: ČETVRTAK 11.11.2021 U 20:00 H
GALERIJA SIVA (MEDIKA), PIEROTTIJEVA 11

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe Ive Dodić, Hane Matić i Karle Kostadinovski: Unpublished

Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 11. studenog 2021. od 20 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 15. studenog, svakim danom od 17 do 20 sati.

---------------------------------------------
Zaboravljamo na okupanost suncem i maženje sa spontanošću, dani su se prelili u iskopinu nafte koja ne prestaje teći, a nitko se ne usudi pitati ju želi li predahnuti. Kolektivna svijest pretvorila se u zajedničku nervozu i neprestano gledanje u ogledalo s pitanjem "Što sad?". Ova izložba hommage je trenucima sreće u okviru naših zidova, umjetno kovanoj sigurnosti u komunikacijskim kanalima i našim dubinama koje još uvijek otkrivamo, podsjetnik na špagu koju zajednički držimo i kada ju pojedinac pusti da uzme daha, sučeljavanje s poviješću ljudskosti i pokušaj izuma nove vrste imitacije. U procesu slaganja otpetljavali smo naša grla, bodljikavoj žici nježno smo skidali trnje od kojega smo odlučili stvoriti metalne ruže i dati joj poznati miris svakodnevice. Gledamo kroz ekran koji nam poručuje da ga osluškujemo s dozom prijateljskog povjerenja i partnerskog razumijevanja, moli nas da skinemo rukavice i da ga primimo za ruku u daljnjem koračanju. Plešemo pod svježim krovovima, čupamo presušene korove, i dolazimo vama. (KK)
---------------------------------------------

O autoricama:
IVA DODIĆ završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu i u slobodno vrijeme bavi se crtanjem ilustracija i animacija. U lockdownu je pisala svoj poetski dnevnik za mahnite misli, meditirala kako bi joj unutrašnji prostor poprimio novu orkestralnu dinamiku te je eksperimentirala s različitim umjetničkim tehnikama.

HANA MATIĆ završila je prediplomski studij Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, a u zadnje dvije godine bavi se raznim indie projektima kojima daje vizualni identitet. U lockdownu je crtala, ilustrirala, kuhala, gledala podosta serija i zabavljala se novim tehnikama izražavanja.

KARLA KOSTADINOVSKI bakalarka je kroatistike i češkog jezika i književnosti te za sebe voli reći da je kazališni fanatik i pjesnički pokušaj. Radi u Teatru &TD, vodi vlastiti kazališni podcast Foajer i sanjari o životu u Pragu. U lockdownu je ležala slomljene noge, skupljala kile, piskarala depresivnu poeziju i dramske minijature.

Facebook event

08.11.2021. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh