« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
NOVOSTI

Otvorenje izložbe Petra Popijača Leteća svjetlost

Tri svjetlosne instalacije stvaraju vizualni dojam gotovo znanstvenofantastične atmosfere, sastavljene od recikliranih materijala, povezanih selotejpom nylonom i ledicama

Petar Popijač
Petar Popijač (Arhiva)
Više o

izložba

,

Galerija Siva

,

Petar Popijač

,

Leteća svjetlost

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe Petra Popijača: Leteća svjetlost

Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 4. studenog 2021. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 9.11., svaki dan od 17.00 do 20.00. sati.

Tri svjetlosne instalacije stvaraju vizualni dojam gotovo znanstvenofantastične atmosfere, sastavljene od recikliranih materijala, povezanih selotejpom nylonom i ledicama, što ih u kinetički pokret dovodi motor usisavača koji ispuhuje zrak, čineći tako mikrokozmičke simulakrume dinamičnog previranja boja i oblika unutar jedne kapsule, cilindra i oblaka od nylona, osvijetljen električnim bljescima višebojnih led dioda, kao nastavak svjetske priče koju šarene kockice i kuglice raznih boja što neonski svijetle na UV rasvjeti opisuju stvarnost i čudo materijalnosti u apstraktnoj relaciji koju na okupu drži transparentna samoljepljiva pvc traka i sve najbolje.

Petar Popijač (Varaždin, 09.06.1988.) diplomirao kiparstvo na ALU u Zagrebu u klasi red.prof.art Slavomir Drinkovića. Doktorand je poslijediplomskog studija kiparstva na ALU u klasi red.prof.art. Barišić Petar i član je HDLU-a i HZSU-a. U svome radu stvara sinteze različitih medija i stilova likovnog izraza. U doktorskom istraživanju propituje granice kiparskog medija i analizira obilježja kiparske forme izvan konvencija statike. Izlagao je na nizu samostalnih i grupnih izložbi u Hrvatskoj: „13 Trijenale Hrvatskog kiparstva" Gliptoteka HAZU, Zagreb, zatim „32. i 34.. Salon mladih" HDLU, Zagreb, te „Biti očima drugog" galerija Vladimir Bužančić, Zagreb. U inozemstvu: "Izazov Kravate", Parlament E.U., Strasbourg, Francuska, zatim „Žerjavica/Embers", galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki, Slovenija, te „Ostralle 2012" Dresden, Njemačka.

04.11.2021. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh