« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
IZLOŽBE

Otvorenje Galerije Ilica - izložba-akcija Društveni procesi

Kustos izložbe-akcije Društveni procesi je umjetnik Aleksandar Battista Ilić, produkcijski partner Galerije Ilica je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika

Galerija Ilica
Galerija Ilica (Arhiva)
Više o

izložbe

,

Galerija Ilica

Pozivamo Vas na otvorenje Galerije Ilica i njezinog petog izdanja, izložbe-akcije Društveni procesi koja će se održati 9. rujna 2021. godine u 18:00 na lokaciji Ilica 1 te da svojim dolaskom podržite ovaj projekt koji potiče osvještavanje zajedničkih urbanih prostora kao prostora društvenih procesa i interakcije koji žive, liječe se i mijenjaju sa stanovnicima.

Galerija Ilica kroz izložbu-akciju Društveni procesi okuplja 16 eminentnih hrvatskih umjetnika koji kroz svoje umjetničko stvaralaštvo propituju morfologiju i društvena stanja okosnice zagrebačke društvene, prometne i kulturne urbane infrastrukture. Organizator projekta je Umjetnička organizacija Imagine platforma, a cijeli projekt dio je hvalevrijedne inicijative koju je pokrenula Turistička zajednica Grada Zagreba, pod nazivom Artupunktura i koja se bavi sintezom raznih umjetničkih događanja u gradu Zagrebu.

Kustos izložbe-akcije Društveni procesi je umjetnik Aleksandar Battista Ilić, produkcijski partner Galerije Ilica je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a izložbu je moguće posjetiti do 30. rujna 2021. godine od Trga bana Josipa Jelačića do Britanca.

Otvorenju će uz kuratora Aleksandra Battistu Ilića i organizatora, nazočiti Luka Korlaet zamjenik gradonačelnika grada Zagreba.

03.09.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh