« Kultura
objavljeno prije 13 godina
11.- 18. LIPNJA

Otvorenje Festivala mediteranskog filma u Splitu

Od 11. lipnja počinje 4. Festival mediteranskog filma na kojem će se natjecati i dva hrvatska filma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (fmfs.hr)
Više o

hrvatski film

,

Festival mediteranskog filma

,

Alen Munitić

Ravnatelj Festivala mediteranskog filma Split (FMFS) Alen Munitić najavio je 4. po redu Festival koji se bit će otvoren sutra u Splitu. Bit će prikazano ukupno 50 filmova od kojih je u natjecateljskom dijelu 14 dugometražnih, a preostalo su kratkometražni i dokumentarni filmovi,  danas 

"Među 14 dugometražnih filmova u natjecateljskom dijelu su i dva hrvatska - 'Predstava' autora Dan Okia i 'Adriatic' Bože i Petra Vrdoljaka", rekao je Munitić.

Istaknuo je kako će u programu ovogodišnjeg Festivala mediteranskog filma, koji će trajati do 18. lipnja, biti prikazano više debitantskih filmova mladih autora nego na prethodna tri festivala, prenosi Hina.

Preostali dugometražni filmovi u natjecateljskom dijelu su: "Gianni i žene" -Giannni de Gregorio (Italija), "Oceani"- Jacquies Perrin i Jacques Cluzaud (Francuska), "Crni kruh" - Augusti Villaronga (Španjolska), Attenberg"- Athina Rachel Tsangari (Grčka), "Pasione: glazbena avantura" - John Turturro (Italija), "Protiv tebe" - Lola Doillon (Francuska), "Priča iz kadrovske" -Eran Riklis (Izrael), "Julijine Oči" -Guilem Morales (Španjolska), "Većina"- Seren Yuce (Turska), "Kava: između sna i jave"- 0mnibus (Izrael), "Bicikli, Žica, Jabuka" - Carles Bosch (Španjolska) i "Chez Gino" -Samuel Benchetrit (Francuska).

Po Munitićevim riječima na ovogodišnjem Festivalu mediteranskog filma po prvi puta se uvodi i program "Ješke" u kojem će se natjecati hrvatski kratkometražni filmovi.

Projekcije filmova bit će u ljetnom kinu Bačvice, kinu Karaman te prostorijama hostela Goli&Bosi.

U sklopu festivala bit će i popratna događanja poput edukativnog programa „FilmInkubator" na kojem će mladi filmaši s područja Mediterana sudjelovati u radionicama, predavanjima i razgovorima s festivalskim gostima

10.06.2011. 10:37:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh