« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
COOL

Otvorenje Digitalnog laboratorija NSK

Zamišljen je kao mjesto kreativnoga korištenja digitalnih tehnologija i digitalnih sadržaja Knjižnice, mjesto učenja, stvaranja i eksperimentiranja s novim tehnologijama u STEM području

Sjajno!
Sjajno! (Arhiva)
Više o

NSK

,

Digitalni laboratorij

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u utorak 21. siječnja 2020. godine u 13 sati bit će otvoren novi prostor Digitalnoga laboratorija Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Digitalni laboratorij NSK otvara se u novouređenome prostoru na sjeveroistočnoj strani Knjižnice, a zamišljen je kao mjesto kreativnoga korištenja digitalnih tehnologija i digitalnih sadržaja Knjižnice, mjesto učenja, stvaranja i eksperimentiranja s novim tehnologijama u STEM području, kao i mjesto promicanja kulture inovacija i aktivnoga sudjelovanja u digitalnome društvu.

U sklopu programa otvorenja bit će predstavljen i jedan od prvih projekata Digitalnoga laboratorija NSK Smart Library - prototip primjene loT tehnologije u knjižnici, kojim su predstavljeni novi načini virtualnoga povezivanja korisnika i knjižnice. U sklopu projekta izrađen je prototip mobilne aplikacije u službi pametnoga vodiča kroz knjižnični prostor radi stvaranja temelja za razvoj pametne knjižnice kao dijela Interneta stvari (IoT).

Osnivanjem Digitalnoga laboratorija NSK želi se poticati preobrazba knjižnica u suvremene prostore i mjesta društvenoga povezivanja te promicati razvoj digitalnih tehnologija i njihova primjena u društvu.

20.01.2020. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh