« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
HKZP

Otvoreni svi aerodromi u Hrvatskoj, u Europi ne

Meteorološke prilike se stalno prate i bit će novih priopćenja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

vulkanski pepeo

,

aerodromi

U Hrvatskoj su otvorene sve zračne luke, priopćila je jutros Hrvatska kontrola zračne plovidbe uz napomenu da se stalno prate i obrađuju zrakoplovno meteorološki podaci i donose odgovarajuće odluke.

Temeljem najnovije analize zrakoplovno meteoroloških podataka poslije 8 sati ujutro, HKZP d.o.o. je donio operativnu odluku da zračni prostor RH ostaje otvoren bez ograničenja.

Zbog dinamike promjena zrakoplovno meteoroloških podataka o kojima nakon analize ovise operativne odluke, o svim daljnjim odlukama HKZP će medije na vrijeme informirati, kaže se u priopćenju glasnogovornice HKZP-a d.o.o. Olivere Ilijaš.

Jučer od 15 sati otvorene su sve zračne luke osim osječke, a noćas je otvorena i ta u Osijeku. Kako se doznaje u zračnoj luci u Osijeku, u njoj nema noćnih letova.

Veći dio europskog neba ostaje zatvoren za promet

Zračni prostor u većem dijelu Europe tijekom dana će ostati zatvoren za promet, javljaju u ponedjeljak svjetske agencije.

Njemačka je u ponedjeljak ujutro priopćila da će njezine zračne luke ostati zatvorene najmanje do 20 sati. Istu su odluku donijele Belgija i Velika Britanija.

U Danskoj, Irskoj, Nizozemskoj i Švicarskoj obustava prometa trajat će najmanje do 14 sati, a u Finskoj do 17 sati.

Francuske zračne luke ostaju zatvorene do utorka ujutro, osim onih južnije od linije Bordeaux-Nica. Od 5 sati ujutro otvorena je zračna luka u Beču.

Europska agencija za nadzor zračnog prometa priopćila je da je u nedjelju izvršeno samo pet tisuća od uobičajenih 24 tisuće letova. Dužnosnici se nadaju da bi tijekom ponedjeljka taj broj, ako se potvrdi najavljeno pomicanje vulkanskog oblaka, mogao porasti na 50 posto. (hina/metro-portal)

19.04.2010. 08:50:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh