« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
EU FONDOVI

Otvoreni fondovi za Obzor Europa

U okviru programa Obzor Europa otvoreni su Javni pozivi za prijavu projektnih prijedloga unutar Klastera 2 - kultura, kreativnost i uključivo društvo,

EU fondovi su otvoreni
EU fondovi su otvoreni (Arhiva)
Više o

EU fondovi

,

Obzor Europa

Glavni ciljevi tog klastera su doprinos zelenoj i digitalnoj tranziciji u kontekstu oporavka od pandemije bolesti COVID-19, ali i potpora temama  poput demokracije i upravljanja, kulturne baštine te društvene i gospodarske tranzicije.

Većina poziva usmjerena je na pitanja kulturnog ekosustava, posebice kulturnu baštinu i kulturnu industriju. Jedan od poziva posvećen je i prošle godine pokrenutom programu Novi europski Bauhaus, odnosno oblikovanju zelenijeg, ljepšeg i pravednijeg načina života u kreativnim i uključivim društvima putem arhitekture, dizajna i umjetnosti.

Pozivi su podijeljeni u tri područja:

  • Reshaping democracies (demokracija, mediji, umjetna inteligencija)
  • A sustainable future for Europe (diskriminacija i ravnopravnost, društvene pojave i procesi, migracije i mobilnost, dobrobit i održivi razvoj)
  • Research and innovation  on cultural heritage and cultural and creative industries (kulturna baština, održiv glazbeni ekosustav, očuvanje jezika, klimatske promjene, videoigre, konkurentnost filmske industrije, Novi europski Bauhaus).

Pozivi vrijedni 93 milijuna eura obuhvaćaju ukupno 29 tema, a više informacija te kontakti nacionalnih koordinatora dostupni su na nacionalnim stranicama programa Obzor Europa: https://www.obzoreuropa.hr/natjecaji-pregled/otvoreni-natjecaji-klaster-2-kultura-kreativnost-ukljucivo-drustvo-2022.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 20. travnja 2022. u 17 sati.

22.01.2022. 18:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh