« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BOGAT PROGRAM

Otvoreni 5. dani meda u Pazinu

Na Danima se predstavlja 50-ak proizvođača pčelinjih proizvoda iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te talijanski proizvođači pčelarske opreme

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.lipa-pazin.hr)
Više o

Pazin

,

Dani meda

U pazinskom Spomen-domu danas su svečano otvoreni 5. dani meda, dvodnevna manifestacija koju organiziraju Istarska županija, Udruga pčelara "Lipa" i Turistička zajednica središnje Istre.

Predsjednik udruge "Lipa" i izvršnog odbora 5. dana meda Ranko Anđelini izrazio je zadovoljstvo brojem izlagača, istaknuvši kako su određen broj izlagača morali odbiti zbog ograničena prostora. Županijski pročelnik za poljoprivredu Milan Antolović kazao je kako su pazinski Dani meda već odigrali važnu ulogu u razvoju pčelarstva u Istri. Uvjeren sam da će se do ulaska u EU stvoriti preduvjeti za drukčiji način poticanja razvoja pčelarstva u županiji nego do sada, istaknuo je Antolović.

Rečeno je kako je prošla godina bila najbolja za bagremov med, dok su ostale vrste podbacile.

Ulaz je besplatan, a izložba je otvorena i sutra kad je uz kušanje pčelinjih proizvoda na rasporedu i znanstveno-stručni skup. Bit će govora, među ostalim, o novim zakonskim propisima u pčelarstvu, o prednostima i načinima prijevoza u pokretnom pčelarstvu te organiziranosti i djelovanju veterinarske službe na državnom veterinarskom institutu pri nadzoru pčelinjih bolesti u Sloveniji. (hina/metro-portal)

26.02.2010. 19:29:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh