« Biznis
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
PRIJAVITE SE!

Otvorene prijave za Plavi poslovni inkubator na Lastovu

WWF Adria i BlueSeeds objavili su natječaj za poslovne ideje koje će imati pozitivan utjecaj na okoliš i lokalnu zajednicu: prijavi se do 15. studenog

Polovni inkubator za Lastovo
Polovni inkubator za Lastovo (Arhiva)
Više o

WWF Adria

,

Blue Seeds

,

poslovni inkubator

Jadransko more, otoci i priobalje naša su neprocjenjiva i ekološki vrlo osjetljiva prirodna bogatstva, a zajednice koje o njima ovise imaju vrlo važnu ulogu u njihovu očuvanju. Zaštićena morska područja, kao što je Lastovsko otočje, ključna su za očuvanje mora, a posebice ribolovnih resursa koji su pred sve većim pritiskom - u Mediteranu je prelovljeno gotovo 93% ribljih stokova! Zbog svoje specifičnosti, otočne zajednice su pod dodatnim pritiskom uzrokovanim propadanjem morskih ekosustava.

U sklopu WWF-ova projekta „Transforming Mediterranean Small Scale Fisheries (SSF)", WWF Adria i BlueSeeds sa suradnicima pokreću Plavi poslovni inkubator te pozivaju sve lokalne dionike otoka Lastova na dostavu lokalnih poslovnih ideja, koje bi mogle ostvariti pozitivne okolišne, gospodarske i društvene utjecaje.

Plavi poslovni inkubator prilagođen je lokalnom kontekstu otoka Lastova te se sastoji od tri glavne faze nakon kojih će poslovne ideje biti spremne za provedbu:  
1. PRELIMINARNA FAZA (Poziv na ideje, rok: 15. studenog 2019.)
2. RAZVOJNA FAZA (do veljače 2020.)       
3. FAZA INKUBACIJE (do lipnja 2020.)

Svi sadašnji i budući poduzetnici koji žele razvijati poslovnu ideju na Lastovu, a time i saznati više o plavoj ekonomiji te kako stvoriti ekološki pozitivan utjecaj na okoliš, pozvani su predložiti svoje ideje u okviru ovog Poziva.

Prihvatljivi prijavitelji za Plavi poslovni inkubator su individualne osobe, mala i srednja poduzeća ili timovi koji pokreću posao. Tvrtke/obrti mogu ili ne moraju biti već osnovani. Partnerstvo s ostalim nacionalnim poduzećima je moguće ako se sve aktivnosti odvijaju na Lastovu.

Prijave je potrebno dostaviti najkasnije do 15. studenog na sljedeće načine:

- putem elektroničke pošte na fperonja@wwfadria.org s naznakom PRIJAVA NA PLAVI POSLOVNI INKUBATOR

- osobno ili poštom na

Park prirode Lastovsko otočje (n/r Bruna Đuković)    
Trg Svetog Petra 7, 20289 Ubli, Otok Lastovo

Prijavni obrazac moguće je preuzeti OVDJE.
Pravila prijave u PDF formatu možete preuzeti OVDJE.

WWF stoji na raspolaganju za punu potporu u ispunjavanju ove prijavnice. 

03.10.2019. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh