« Film
objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci
ZFF

Otvorene prijave za filmove i radionicu 'Moj prvi scenarij'

U sklopu programa Industrija deveti put održat će se i radionica 'Moj prvi scenarij', namijenjena filmaši(ca)ma koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film

ZFF radionica scenarija
ZFF radionica scenarija (Arhiva)
Više o

Zagreb Film Festival

,

Moj prvi scenarij

Ovogodišnje izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 8. do 15. studenog i već tradicionalno u svom će natjecateljskom programu predstaviti filmove novih međunarodnih i domaćih autora. U sklopu programa Industrija deveti put održat će se i radionica 'Moj prvi scenarij', namijenjena filmaši(ca)ma koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film.

Rok za prijave za međunarodnu konkurenciju dugih i kratkih filmova je 23. kolovoza, a za konkurenciju domaćih kratkometažnih filmova, program Kockice je 27. rujna. Filmovi u ova tri glavna natjecateljska programa konkuriraju za nagradu Zlatna kolica i novčane nagrade.

Uvjeti za prijavu filmova i online prijavnica dostupni su na ovoj poveznici.

I ove godine, uz glavni natjecateljski program, publika će moći pratiti neke stare i neke nove filmske programe (Velikih 5, Ponovno s nama, Moj prvi film, Bibijada), a program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima, predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svima zainteresiranima za različite aspekte filmske proizvodnje.

U sklopu Industrije deveti put održat će se radionica Moj prvi scenarij, za koju su također upravo otvorene prijave za sudjelovanje. Radionica je namijenjena filmaši(ca)ma koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film. Rok prijave je 20. kolovoza 2020.

Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz Europe, uključujući sudionike/ce iz zemalja članica potprograma Media (Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Turska). Radionica će se održati tijekom 18. izdanja Zagreb Film Festivala.

Cilj je radionice pomoći mladim autori(ca)ma u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice script doctora Antonija Nuića i Ognjena Sviličića. Uz intenzivan program praktičnog rada, s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove. Najbolji projekt radionice po izboru mentora bit će nagrađen s dodatnih 6 mjeseci online mentorstva po završetku radionice.

Radionica je besplatna za sve polaznike, a više informacija o prijavama možete pronaći na ovoj poveznici.

Radionicu suorganiziraju ZFF i Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR). U prethodnih osam izdanja radionice sudjelovalo je ukupno 48 projekata iz različitih europskih država, od čega 17 hrvatskih autora/ica s projektima koji su na sigurnom putu prema realizaciji. Do sada su u sklopu programa Zagreb Film Festivala prikazana tri filma čiji su scenariji razvijani na radionici MPS, to su Žaba Elmira Jukića, Dnevnik Diane Budisavljević Dane Budisavljević te Teret Ognjena Glavonića, koji je nakon svjetske premijere u sklopu programa Directors' Fortnight filmskog festivala u Cannesu osvojio glavnu nagradu na 16. ZFF-u.

Festival financijski podržavaju Ured za kulturu Grada Zagreba i Hrvatski audiovizualni centar. Festival organizira Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.

15.06.2020. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh