« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
ZAVRŠAVA ŠTRAJK

Otvoren stečajni postupak nad Poljopreradom

Uprava tvrtke će povući zaštitare koji su sprečavali ulazak u tvornicu, a radnici će u ponedjeljak početi odrađivati otkazni rok od mjesec dana

Poljoprerada stečaj
Poljoprerada stečaj (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Poljoprerada

,

Ivica Rogić

,

vanilla cupcakes

,

sugar cookies

Trgovački sud u Zagrebu proglasio je u petak otvaranje stečajnog postupka nad Poljopreradom iz Hrvatskog Leskovca, nakon čega je Sindikat poljoprivrede proglasio završetak dvomjesečnog štrajka i najavio povratak radnika na posao.

Večeras će Uprava Poljoprerade povući zaštitare koji su sprečavali radnicima ulazak u tvornicu, a u ponedjeljak stečajni upravitelj Eduard Miščević preuzima upravljanje nad tvornicom i farmom u vlasništvu tvrtke, izjavio je Hini regionalni sindikalni povjerenik Ivica Rogić.

U ponedjeljak će se svi radnici javiti na svoja radna mjesta i početi odrađivati otkazni rok od mjesec dana, najavio je Rogić.

Radnici očekuju da će stečajni upravitelj ponovno uspostaviti proizvodnju u Poljopreradi, a Rogić kaže da je Miščević to već nagovijestio.

Od 103 zaposlena njih 30 ispunjava uvjete za odlazak u mirovinu i sindikat će im pomoći u tome, a za ostale se nadamo da će više od 50 ljudi moći nastaviti raditi, dodao je Rogić.

Radnici također očekuju da će im biti isplaćene četiri plaće koje im tvrtka duguje, za početak tri minimalne plaće u stečajnom postupku, a onda i ostalo. (hina/metro-portal)

21.05.2010. 17:45:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh