« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
SJEDNICA VLADE

Otvoren put sklapanju ugovora o izručenju između Hrvatske i BiH

Sklapanje dvostranog međunarodnog ugovora o izručenju bit će snažan alat u borbi protiv kriminala u regiji

Na području bivše Jugoslavije ima puno počinitelja kaznenih djela koji zloupotrebljavaju odredbe o neizručenju vlastitih državljana
Na području bivše Jugoslavije ima puno počinitelja kaznenih djela koji zloupotrebljavaju odredbe o neizručenju vlastitih državljana (Vlada.hr)
Više o

Vlada RH

,

Bosna i Hercegovina

,

zahtjev za izručenjem

,

ugovor o izručenju

Dugonajavljivani ugovor o međusobnom izručenju kriminalaca između Hrvatske i BiH konačno bi mogao postati stvarnost, nakon što je Vlada na današnjoj sjednici pokrenula postupak za njegovo sklapanje, prenosi Hina.

Sklapanje dvostranog međunarodnog ugovora o izručenju bit će snažan alat u borbi protiv kriminala u regiji, jer na području bivše Jugoslavije ima puno počinitelja kaznenih djela koji zloupotrebljavaju odredbe o neizručenju vlastitih državljana, istaknuo je ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Promjenom Ustava 2010. godine omogućeno je da Hrvatska s državama s kojima je sklopila dvostrani međunarodni ugovor dogovori izručenje vlastitih državljana u svrhu procesuiranja počinitelja najtežih kaznenih djela, dodao je Miljenić.

Na sjednici je također prihvaćen prijedlog subvencija troškova studija za redovite studente prve godine na javnim visokim učilištima u akademskoj godini 2012./2013.

Svi studenti koji upisuju prvu godinu studija u akademskoj godini 2012./2013. neće morati plaćati školarinu, a procjenjuje se da je za to potrebno osigurati 146 milijuna kuna, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

To je u skladu s našim strateškim opredjeljenjem da gradimo Hrvatsku kao društvo utemeljeno na znanju i kao društvo jednakih šansi, dodao je Jovanović.

Podsjetio je kako trenutno imamo samo 18 posto visoko obrazovanog radno aktivnog stanovništva, no još je poraznije što samo dva posto studenata dolazi iz obitelji s osnovnom školom, što znači da nismo društvo jednakih šansi.

17.05.2012. 16:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh