« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
KARNEVAL FEST

Otvoren prvi Dubrovnik karneval fest

Uz gostovanje zvončara iz Viškova i trupa iz Sinja i Čakovca otvoren dubrovački karneval

Gradonačelnik predaje ključ Grada
Više o

Dubrovački karneval fest

,

zvončari Viškovo

Mimohodom karnevalskih skupina: Župa dubrovačka, Sinj, Čakovec i Halubajski zvončari, u pratnji Cavtatskih mažoretkinja i limene glazbe te primopredajom ključeva Grada Meštru od karnevala je u petak, 4. veljače 2011. u 20:30 h ispred Crkve sv. Vlaha, svečeno otvoren prvi Dubrovnik karneval fest.

Predvođeni višetruko nagrađivanim Cavtatskim mažoretkinjama i limenom glazbom, Stradunom su prošetali župski karnevalisti u charleston stilu, kao djevojke iz harema i uvijek dobro raspoloženi župski gusari. Slijedili su ih Sinjani, a potom i Arapi koji su na devema stigli iz Čakovca. Oduševljenje okupljenih su izazvali Halubajski zvončari iz Viškova sa svojim tradicionalnim životinjskim maskama i impozantnim nastupom, koji se nalaze na UNESCO-voj listi zaštićene nematerijalne baštine.

Uslijedila je primopredaja ključeva Grada Meštru od karnevala čime su maškare preuzele vlast nad gradom na narednih 35 dana. Okupljene je pozdravio i predsjednik Europskog udruženja karnevalskih gradova Henry van der Kroon, ponovno istaknuvši zadovoljstvo svojim boravkom u Dubrovniku i sudjelovanjem na prvom Dubrovnik karneval festu. Karnevalisti i građani su se u dobrom raspoloženju nastavili družiti do kasno u noć u taverni Arsenal, a potom i u Karnevalskom parku uz Trio Laus i tenora Josip Paulić Palkija.

Karnevalski program se nastavlja mimohodom Stradunom, u subotu 5. veljače u 11:00 h. Uslijedit će zajednički objed karnevalista i građana u Karnevalskom parku, u Parku u Pilama u 13:00 h, kad će se u velikoj teći kuhati karnevalski grah uz povoljne cijene. Večeras je u 20:00 h u Culture Clubu Revelin na programu i prva kvalifikacijska večer glazbenog festivala na kojoj će s originalnim karnevalskim skladbama nastupiti glazbenici iz cijele Hrvatske.

05.02.2011. 16:37:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh