« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
PRIJAVITE SE!

Otvoren poziv za rezidencijalni program Otočka veza

Petodnevna radionica jačanja znanja i vještina održat će se u Rijeci od 18. do 23. svibnja, a njome se kolektivima želi pomoći u razvoju, kreativnosti i održivosti njihovih umjetničkih projekata

Prijavite se u rezidencijalni program
Prijavite se u rezidencijalni program (Domino)
Više o

Domino projekt

,

Otočka veza

Otočka veza je suradnički program pet europskih umjetničkih organizacija koje organiziraju rezidencije za umjetnike i umjetničke kolektive na otocima u Danskoj, Hrvatskoj, Irskoj, Grčkoj i Španjolskoj. Održavanjem na autentičnim lokacijama, program rezidencija pruža mogućnost odvajanja od uobičajenog užurbanog ritma, uz stavljanje fokusa na pitanja poput održivosti, potreba lokalnih zajednica te razmjena vještina.

Mreža Otočka veza uspostavljena je 2017. godine te je tijekom protekle 2 godine uspješno realizirala umjetničke rezidencije u Hrvatskoj, Španjolskoj i Danskoj. Od ove se godine mreži priključuju Grčka i Irska. Uključeni su otoci Bornholm u Danskoj, Mallorca u Španjolskoj, Naxos u Grčkoj, Ugljan u Hrvatskoj te grad Limerick u Irskoj.

Umjetnicima se omogućuje dvotjedni rad u mirnom otočkom okruženju, uz logističku podršku te mogućnost predstavljanja rada u nastajanju lokalnoj publici. Osim rezidencija, polaznici će pohađati i edukacijski modul. Petodnevna radionica jačanja znanja i vještina održat će se u Rijeci od 18. do 23. svibnja, a njome se kolektivima želi pomoći u razvoju, kreativnosti i održivosti njihovih umjetničkih projekata.

Partneri Otočke veze su BIRCA - Bækkelund, međunarodni umjetnički rezidencijalni centar (Bornholm, Danska), C.I.N.E. - Centar Investigació Escènica de Sineu (Mallorca, Balearski otoci, Španjolska), ENTROPIA (Atena, Grčka - rezidencija se održava na otoku Naxos), Irish Aerial Creation Centre (Limerick, Irska), te Domino iz Hrvatske. U Hrvatskoj se rezidencijalni program održava kroz program Fond za druge udruge Domino, kroz Mrežu izvedbenih umjetnosti i europski projekt ACT: Art, Climate, Transition.

Prijaviti se mogu umjetnici i umjetnički kolektivi sa sjedištem u Danskoj, Hrvatskoj, Irskoj, Grčkoj ili na Balearskim otocima u Španjolskoj. Umjetnici se prijavljuju za rezidencije u državama koja nije njihova matična. Moguće je podnijeti više prijava za boravak u više država, a rok za prijavu je 31. siječnja 2020. godine.

Link za prijave nalazi se OVDJE.

15.01.2020. 15:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh