« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
SVEUČILIŠTE

Otvoren natječaj za upis na diplomske studije

Sveučilište napominje kako su kao i prethodnih godina, upisne kvote na diplomskim studijima uobičajeno veće u odnosu na broj studenata

Na diplomskim studijima ima mjesta za 8800 studenata
Na diplomskim studijima ima mjesta za 8800 studenata (Arhiva)
Više o

Sveučilište u Zagrebu

,

diplomski studij

,

upisne kvote

,

upis

Sveučilište u Zagrebu objavilo je na svojoj mrežnoj stranici www.unizg.hr natječaj za upis studenata u I. godinu diplomskih studija u akademskoj godini 2012./2013., gdje je u okviru ukupne kvote, 7631 mjesto (86.26 posto) osigurano za redovite studente, 975 mjesta za izvanredne te 241 mjesto za studente strane državljane, priopćeno je danas iz Sveučilišta u Zagrebu.

"Na temelju odluke Senata od 12. srpnja, na Sveučilištu u Zagrebu osigurano je ukupno 8847 mjesta za upis studenata u I. godinu diplomskih studija, što je na razini prethodne akademske godine 2011./2012., kada je upisna kvota osiguravala mjesta za 8800 studenata", stoji u priopćenju.

Sveučilište napominje kako su kao i prethodnih godina, upisne kvote na diplomskim studijima uobičajeno veće u odnosu na broj studenata, koji se na njih upisuju, pa je, kako ističe, moguće zaključiti da ima dovoljno mjesta za upis u I. godinu diplomskih studija na većini studijskih programa Sveučilišta u Zagrebu.

"Budući da su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Sveučilište u Zagrebu sklopili ugovor o subvenciji participacija u troškovima studija, studenti koji u akademskoj godini 2012./2013. po prvi puta upisuju I. godinu diplomskog studija neće morati plaćati participaciju u troškovima studija", navode u priopćenju.

Kako je orijentacija Sveučilišta u Zagrebu razvoj diplomskih studija, koja obuhvaća i mobilnost studenata između preddiplomskog i diplomskog studija te privlačenje izvrsnih studenata s drugih visokih učilišta u Hrvatskoj, očekuje se da će i sljedeće akademske godine popunjenost diplomskih studija na Sveučilištu u Zagrebu biti dobra.

Prijave za upis, ovisno o sastavnici i studijskom programu, zaprimaju se od kraja kolovoza, te tijekom rujna i početkom listopada, što je za svaki pojedini studijski program točno navedeno u natječaju.

24.07.2012. 16:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh