« Film
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
VERONIKINA LUBANJA

Otvoren natječaj za Tabor Film Festival

Do 1. travnja se na natječaj mogu prijaviti kratki filmovi svih vrsta u trajanju do 30 minuta, nastali nakon 1. siječnja 2008. godine

Više o

Tabor Film Festival

,

Veronikina lubanja

,

kratkometražni film

,

Srećko Lacković

Otvoren je natječaj za 8. Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival, koji će se održati od 30. lipnja do 4. srpnja u Zaboku te dijelom i u Zagrebu, izvijestili su organizatori festivala, Udruga Gokul.

Na natječaj se mogu prijaviti kratkih filmovi svih vrsta, od igranih i dokumentarnih do animiranih i eksperimentalnih, u trajanju do 30 minuta. Uvjet je da su nastali nakon 1. siječnja 2008., a rok za prijavu je 1. travnja.

Autoru najboljeg filma u domaćoj konkurenciji bit će dodijeljen festivalski trofej Veronikina Lubanja, rad dizajnera Srećka Lackovića, uz novčanu nagradu.

Festival će se ove godine usmjeriti i prema mladima školske i predškolske dobi, s ciljem stvaranja i educiranja novih generacija gledatelja te prema lokalnoj publici, kako bi se popunile i projekcije tijekom radnog tjedna.

Radi restauracijskih radova filmovi se neće prikazivati u dvorcu Veliki Tabor, nego u zabočkim dvoranama Kino "Radnik" i kino "Zelena dvorana" te u zagrebačkom Dokukinu Croatia.

U sklopu Festivala trebalo bi se održati nekoliko filmskih radionica, a planira se da se tijekom godine festivalski filmovi gostuju u nezavisnim i studentskim klubovima te na festivalima u Zagrebu, Zadru, Splitu, Korčuli i drugdje.

Festival podupiru, među ostalima, Hrvatski audiovizualni centar, Krapinsko-zagorska županija i Grad Zabok. (hina/metro-portal)

16.02.2010. 12:25:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh