« Film
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
VESELJE ZA NEVESELA VREMENA

Otvoren 11. Motovun Film Festival

Do 31. srpnja bit će održano 65 projekcija, a organizatori poručuju kako je pred publikom još jedna 'neizvjesna avantura'

(Nina Đurđević/CROPIX)
Više o

Motovun film festival

,

Igor Mirković

,

Motovun

,

Novi finski film

"Motovunsko brdo i ove godine bit će jedno nesvakidašnje filmsko iskustvo. Glavni program uključuje 21 naslov, a kombinira filmove koji su postigli uspjeh na uglednim svjetskim festivalima s manje poznatim uradcima koji teško pronalaze put do naše publike", rekao je direktor festivala Igor Mirković na konferenciji za novinare održanoj povodom otvaranja 11. po redu Motovun Film Festivala.

Direktor Mirković je dodao da je ove godine zemlja partner Finska, koja će, osim uvida u svoja recentna filmska ostvarenja kroz program 'Novi finski film', dvama koncertima predstaviti i finsku glazbenu scenu. Istaknuo je kako se do sada u Motovunu, otkako se realizira program zemlja partner, niti jedna zemlja nije tako bogato predstavila kao finska kulturna scena.

"Prije svega, tu je program od petnaest filmova, jaka reprezentacija gostiju predvođena jednim od najpoznatijih redatelja Mikom Kaurismäkijem i vodećim dokumentaristom Artom Halonenom. U glazbenom programu iz Finske dolaze dvije atrakcije - band '22 Pistepirkko' i svestrani kantautor Ismo Alanko", rekao je Mirković.

Ovogodišnje izdanje festivala otvoreno je jutarnjom projekcijom filma 'Pohlepa' redatelja Etricha von Stroheima u kinu 'Bauer'. "Pred publikom je još jedna neizvjesna avantura", rekao je Mirković i dodao kako bismo "mi osobno voljeli da publika pamti taj festival kao mjesto veselja u neveselim vremenima". Festival traje do 31. srpnja, a publika će na njemu uz brojne popratne sadržaje imati priliku pogledati 65 filmskih projekcija.

Izvor: Hina

27.07.2009. 17:18:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh