« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ROCKMARK

Otvara se prva glazbena knjižara i čitaonica

Rockmark za sada raspolaže s oko 180 knjiga koje pokrivaju povijest glazbenih žanrova 20. stoljeća te biografije i autobiografije glazbenika

Fotografija vijesti
Više o

Muzika.hr

,

Rockmark

,

glazbena knjižara i čitaonica

Prva glazbena knjižara i čitaonica u Hrvatskoj "Rockmark", specijalizirana za knjige o glazbi i pop kulturi, otvora se sutra u Berislavićevoj ulici u Zagrebu.

Osnivač "Rockmarka" je glazbeni portal Muzika.hr koji je danas, uoči otvorenja, novinarima i uzvanicima predstavio ponudu specijalizirane knjižare i čitaonice u kojoj se prvi put u Hrvatskoj na jednom mjestu nudi izbor bitnih knjiga o glazbi, objavljenih u Hrvatskoj i regiji, te pregled uglednih svjetskih glazbenih časopisa. Posebno se izdvaja ponuda rijetkih knjiga i izdanja koja više nisu u prodaji.

Za sada nova knjižara i čitaonica raspolažu s oko 180 knjiga, većinom hrvatskih izdavača, istaknuo je u prigodi otvorenja voditelj "Rockmarka", glavni i odgovorni urednik portala Muzika.hr Krešimir Blažević.

Riječ je o knjigama o povijesti rocka i drugih glazbenih žanrova 20. stoljeća te biografijama i autobiografijama glazbenika, koje redovito zauzimaju vrhove ljestvica čitanosti, kaže Blažević. Dodaje da se posuđene knjige neće moći iznositi van, već samo čitati u čitaonici, zamišljenoj kao dnevni boravak.

U "Rockmarku" će se prodavati i karte za koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu te glazbene memorabilije.

Predviđen je i izložbeni prostor namijenjen izlaganju privatnih kolekcionarskih zbirki povezanih s rockom i popom te galerija recentnih glazbenih fotografija. (hina/metro-portal)

17.02.2010. 19:45:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh