« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana
SUPER!

Otmjenost Gazelle: otkrivamo bezvremenski stil legendarnih tenisica adidasa

Neki su modni artikli stekli legendarni status s dobrim razlogom. Jedne od njih su zasigurno adidas Gazelle, a mi vam u nastavku donosimo nekoliko zanimljivosti o njihovom nastanku, ali i savjeta kako ih modno uskladiti za savršene outfite u svim prigoda

Gazelle
Gazelle (Arhiva)
Više o

tenisice

,

Adidas

Od sportskih terena do modnih pisti

Kada je adidas 1966. godine predstavio svoj model Gazalle tenisice, njihova prvobitna namjena bila je za bavljenje sportskim aktivnostima, a najviše trčanjem. Ovo je bio prvi model tenisica izrađen od brušene kože, za razliku od dotadašnjih modela koji su bili ili od kože ili platna. Brušena je koža omogućavala veći gibljivost obuće tijekom nošenja, tako da su Gazelle vrlo brzo prihvatili brojni sportaši. Prvo su postojala dva modela: crvene koje su bile namijenjene nošenju na otvorenom i plave za aktivnosti u zatvorenom.

Dvadesetak godina kasnije, točnije 1979., adidas je odlučio redizajnirati neke od svojih modela i tako su Gazelle tenisice dobile svoju namjenu tenisica za rukomet. Potplat je posebno prilagođen parketima.

Paralelno sa sportskim uspjesima, adidas Gazelle tenisice postale su vrlo popularne na britanskoj pop-sceni jer su bile odličnog izgleda, a financijski puno prihvatljivije od drugih modela obuće.

Danas su Gazelle tenisice prvi izbor svih onih koji posebno cijene udobnost, ali nikako zbog toga ne žele žrtvovati moderan izgled.

Zašto su Gazelle popularne?

Za razliku od brojnih drugih modela tenisica, adidas Gazelle ističu se svojim uglađenim i elegantnim, a istovremeno jednostavnim izgledom, zahvaljujući čemu ih je vrlo lako modno uskladiti. One se ne ističu u modnim kombinacijama, ali svakoj daju završni pečat posebnosti i profinjenosti. Zbog toga nije čudno da su one nerijetko prvi izbor popularnih glumica i glazbenika iz cijelog svijeta.

Uz elegantan izgled, ove su tenisice svoju popularnost potvrdile i iznimnom udobnošću koju pružaju na svakom koraku. Ako već morate cijeli dan biti na nogama, zašto ne odabrati nešto u čemu ćete i odlično izgledati, ali i ono na čemu će vam stopala biti zahvalna?

Koji sve modeli postoje?

Iako su prvobitno postojale samo varijante od brušene kože, danas su gazelice dostupne i u varijanti od obične kože. Kada je u pitanju visina tenisice, Gazelle su dostupne u klasičnoj niskoj varijanti, ali i u onoj visokoj koja će vas odlično štititi od hladnoće kada se temperature spuste.

Isto tako, Gazelle su dostupne u varijantama za žene i muškarce, ali i one najmlađe, zahvaljujući čemu možete vrlo jednostavno savršeno modno uskladiti sve pripadnike svoje obitelji. Modeli za najmlađe imaju čičke za lakše obuvanje, ali su usprkos tome sačuvale svoj moderan izgled.

A boje?

Kada je riječ o dostupnim bojama, tada će i oni najizbirljiviji vrlo jednostavno pronaći nešto za sebe. Iako su na početku postojale samo plava i crvena varijanta, danas gotovo da nema boje u kojoj su ove popularne tenisice dostupne. Od crne i bijele, preko krem i drugih zemljanih nijansi, do jarkih crvenih, ljubičastih, zelenih i plavih, ali i brojnih drugih, lako ćete pronaći one koje će se savršeno uklapati u vaš modnih stil.

S čime kombinirati adidas Gazelle tenisice?

Zahvaljujući svojem elegantnom i jednostavnom izgledu, adidas Gazelle vrlo je jednostavno modno uskladiti s gotovo svakim outfitom. Ako želite postići profinjen i ženstven izgled, nosite ih s lepršavim haljinama cvjetnog kroja ili traper suknjama, a u slučaju pak da vam je ležernost na prvom mjestu, tada ih nosite s udobnim trenirkama. Naravno, idealno će se slagati i s trapericama i bijelim majicama - u svim ćete kombinacijama odlično izgledati

27.02.2024. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh