« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
VULKANSKI PEPEO

Otkazani letovi iz Zagreba prema sjevernoj i zapadnoj Europi

Redovno se prometuje prema Zuerichu, Beču i Budimpešti, ostali letovi su otkazani

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Pleso

,

vulkanski pepeo

,

Island

Današnji letovi zrakoplova iz Hrvatske prema zapadnoj i sjevernoj Europi otkazani su zbog zatvorenosti tamošnjih aerodroma zbog oblaka pepela koji se širi iz vulkana na Islandu, doznaje se iz hrvatskih zračnih luka.

Otkazani su letovi iz Zagreba prema Parizu, Frankfurtu, Londonu, Bruxellesu, Kopenhagenu i Amsterdamu, a redovno se prometuje prema Zuerichu, Beču i Budimpešti, kaže glasnogovornica Zračne luke Zagreb Lidija Sapković Martinek.

I letovi iz Splita u skandinavske zemlje, Englesku i dio Njemačke su otkazani. Tako su odgođeni jutrošnji letovi u Pariz i Lille, a putnici koji su trebali putovati u Lille smješteni su u hotel.

Jutros su odgođeni i letovi iz Dubrovnika u Frankfurt, Lille i Lyon, dok je obavljen let u Beč.

Zračni promet i dalje je paraliziran na sjeveru i sjeverozapadu Europe zbog pepela koji izbacuje vulkan na Islandu, što je u četvrtak izazvalo zatvaranje zračnog prostora Irske, Velike Britanije, Danske, Švedske, Nizozemske i Belgije, a promet je poremećen i u Francuskoj, Njemačkoj i Poljskoj.

Vulkanski pepeo česta je pojava u sutropskim predjelima, a u Europi se prvi put pojavila u znatnijem obimu. Pepeo je opasan jer u doticaju s vlagom može stvoriti cementnu masu koja može blokirati motore zrakoplova. (hina/metro-portal)

16.04.2010. 10:26:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh