« Film
objavljeno prije 9 godina
FAK RECENZIJA

Osvetnici 2: Vladavina Ultrona

FAKovci vjeruju da se konačno pojavio i prvi znak internog raspadanja dvanaest godina dugačkog poslovnog plana zarađivanja super-junacima na pretilim masama.

FAKovcima se ne sviđa nastavak Osvetnika
FAKovcima se ne sviđa nastavak Osvetnika (Arhiva)
Više o

FAK recenzija

,

Avengers: Age of Ultron

Zapravo kada pišem „jadno", ne mislim (samo) na sadržaj, već prije na cjelokupnu situaciju oko filma i s filmom. Podsjeća me to na vrijeme kada su nogometni klub Real Madrid pretvorili u bazen intergalaktičkih zvijezda u vrijednosti milijarde eura, a ovi zauzvrat nisu bili u stanju proslijediti loptu preko tri noge.

Zarađivali su prijenosom na pet kontinenta, prodali su više dresova nego što ima ljudi na svijetu, rasprodali karte za svaku utakmicu. Rulja gledala, navijala, gušila se u Real Madridu koji je u svojim nogometašima ubio sve kvalitete koje su uopće mogli imati kao zvijezde i od menadžera htio da bude financijski špekulant namjesto poučavatelja i stratega.

Njihova je igra bila sramotno beznačajna, a kad im je ponestalo love za silne milijunske mjesečne transakcije počeli su na silu gurati drugorazredne nogometaše u prvi plan da kompenziraju i pokušaju podvaliti muda pod bubrege. Uspjeli su se održati „pri vrhu" samo zato jer imaju nevjerojatan pogon i još nevjerojatniju paletu debilnih obožavatelja.

Simpatično mi je koliko ova slika reflektira drugi snimak o Osvetnicima koji su, eto, konačno i prvi znak internog raspadanja dvanaest godina dugačkog poslovnog plana zarađivanja super-junacima na pretilim masama. Winter Soldier bio je njihov kreativni vrh, ostaje nam slijed bezobraznog smeća.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

11.05.2015. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh