« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Presedan ili?

Osuđen četnički vojvoda

Samozvani četnički vojvoda Siniša Vučinić osuđen je na šest mjeseci uvjetne kazne zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Youtube)
Više o

Srbija

,

presuda

,

prijetnje smrću

,

četnički vojvoda

Vučiniću je kazna izrečena na općinskom sudu u Beogradu, zbog prijetnji srbijanskom parlamentarnom zastupniku i čelniku Socijaldemokratske unije Žarku Koraću i novinaru Milošu Vasiću.

Presuda je donesena na temelju optužnice državnog odvjetništva zbog ugrožavanja sigurnosti Koraća i Vasića. Sud je uzeo u obzir to što je Vučinić obiteljski čovjek i što je do sada samo jednom osuđivan, javljaju beogradski elektronički mediji.

U reakciji na presudu Korać je odluku suda ocijenio "skandaloznom" te izrazio nadu da će odvjetništvo zbog toga uložiti žalbu.

Vučinić, kontroverzni srbijanski državljanin podrijetlom iz Trebinja, koji je, po navodima medija, član Srpske radikalne stranke i predsjednik na srbijanskoj sceni potpuno minornog Srpskog pokreta socijalista, uz to i samozvani četnički vojvoda, izazvao je pozornost javnosti nedavnom najavom o osnivanju srpskoga četničkog pokreta Republike Srpske.

Potkraj srpnja Vučinić je tjedniku "Vreme" poslao brzojav i pismo, u kojima izražava sućut u povodu "Vasićeve smrti", a potom se hvali da je pridonio ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Također navodi kako će nastojati da i "Vasić i Korać uskoro budu u društvu svojeg miljenika Zorana Đinđića". (Hina/Metro-portal)

07.10.2009. 16:23:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh