« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
BOGU MILI...

Ostavština Feral Tribunea uskoro dostupna na internetu

Poslije 15 godina izlaženja Feral Tribune prebačen je u digitalni oblik, a njegova ostavština bit će dostupna online

Fotografija vijesti
Više o

Feral Tribune

,

internet

Mediacentar Sarajevo i Mirovni institut iz Ljubljane od lipnja 2009. godine uz pomoć sredstava medijskog programa Instituta za otvoreno društvo (Open Society Institute) radili su na izradi digitalnog izdanja svih brojeva Feral Tribunea, te istovremeno na tribinama u Sarajevu, Ljubljani, Beogradu i Zagrebu pokušavaju potaći raspravu i razmišljanje o položaju novinara i medija u regiji danas, i o tome koji čimbenici u sadašnjim uvjetima doprinose i mogu doprinijeti da kritično i nezavisno novinarstvo preživi i ima utjecaj u društvu.

Digitalno izdanje svih brojeva Ferala uključuje DVD paket s pratećom brošurom koju su dizajnirali kreativci u agenciji Fabrika u Sarajevu, a predstavljanje DVD-a održat će se u Zagrebu u klubu Booksa 18. veljače u 18 sati.

U sklopu predstavljanja bit će održana i tribina "Poslije Ferala - Perspektive nezavisnog novinarstva?", na kojoj će sudjelovati bivši feralovci Viktor Ivančić, Predrag Lucić, Drago Hedl, Marinko Čulić, Rade Dragojević, Petar Luković te Senad Pećanin, glavni i odgovorni urednik i direktor tjenika Dani.

Moderatori tribine su Boro Kontić, direktor Mediacentra Sarajevo i Brankica Petković, direktorica medijskog programa Mirovnog instituta u Ljubljani.

09.02.2010. 16:16:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh