« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
ISTINA JE!

Oslobođen Kristo Laptalo!

Sretnu je vijest potvrdila dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica

Fotografija vijesti
Više o

Kristo Laptalo

,

kapetan Laptalo

,

slučaj Laptalo

,

suđenje Kristo Laptalo

,

oslobođen Laptalo

,

oslobođen Kristo Laptalo

Grčko je tužiteljstvo odjednom okrenulo svoj stav za 180 stupnjeva i na žalbenom ročištu je predložilo oslobađanje kapetana Krista Laptala. Nakon što su saslušani svi svjedoci optužbe, tužitelj očito nije mogao napraviti ništa drugo.

Naime, niti na ponovljenom suđenju nitko od svjedoka nije teretio kapetana Laptala ni na koji način, dapače, troje svjedoka ispitivanih prije pauze jasno su rekli da brodarska kompanija odlučuje koji se dio tereta istovaruje u kojoj luci i da kapetan s tim nema veze. Štoviše, nema nikakav utjecaj na raspored iskrcavanja.

Ovakav je iskaz ohrabrio cijeli tim koji brani kapetana Laptala, a dodatnu je težinu tom svjedočenju dala i maketa broda koju su pripremili, iz koje je bilo vidljivo kako je teret bio složen i koliko je teško prići pojedinim dijelovima tereta, a kamoli ih prekontrolirati.

Sudsko vijeće bilo je prilično impresionirano izlaganjem, tako da su otklonili potrebu za završnom riječi Laptalovog tima. Ipak, potpredsjednik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro i dalje je oprezan, jer je do sada u ovom slučaju već bilo previše nelogičnosti i nedosljednosti da bi se moglo reći da je sve gotovo sve dok to sudsko vijeće izrijekom ne potvrdi. (metro-portal)

27.11.2008. 16:56:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh