« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Osjetite snagu zlata na vašoj koži

Novi tretman 24-karatnim zlatom u listićima koži daje aktivne sastojke iz plemenitog metala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Siniša Sunara)

U davnim vremenima zlato su nazivali eliksirom života. Još prije pet tisuća godina stari su ga Egipćani uzimali za fizičku, emocionalnu i mentalnu dobrobit. Aleksandrijski alkemičari dobili su tekuće zlato, pripravak kojeg su redovito uzimali faraoni vjerujući da zlato predstavlja savršenstvo materije koja će im omogućiti mladost, zdravlje i sreću.

Također, zlato se primjenjuje u homeopatiji. Zlato (aurum) čuveno je po svojoj sposobnosti da liječi depresivna stanja, glavobolju, srčane bolesti, artritis, bolesti vezivnog tkiva. Aurum odgovara ljudima koji su veoma intenzivni, idealisti, postavljaju sebi vrlo visoke ciljeve i žele biti najbolji.

Balansirajući učinak

Sa stajališta fizičkog zdravlja, kod primjene koloidnog zlata (koloidna otopina zlatnih nanočestica) vidljivi su rezultati u tretmanu opeklina, živčanih bolesti, hormonske neravnoteže te stimuliranja imunološkog sustava.

Koloidno zlato ima balansirajući učinak na tjelesne električne funkcije, daje osjećaj unutarnje ravnoteže. U modernim istraživanjima dolazi do primjene nanočestica zlata kao korisnog agensa u biokemiji, elektronici i općenito nanotehnologiji. Zlato predstavlja snagu, moć i luksuz.

Ono izvanredno utječe i na obnovu kože. Kada koža postane suha uslijed procesa starenja, suočavamo se s promjenama u sintezi kolesterola, s usporavanjem obnavljanja stanica, nedostatkom hormona estrogena. Dolazi do promjena u dubljim slojevima kože, što dovodi do smanjenja kolagena, a istovremeno se povećava sadržaj enzima koji razgrađuju kolagenska vlakna. Koža gubi elastičnost i čvrstoću.

Stimuliranje stanica

Mlada se koža potpuno obnavlja svaka dva do tri tjedna, a zreloj koži za to treba više, često i dvostruko više vremena. Za obnovu zrele kože koriste se tretmani sa zlatom koji imaju izvanredne efekte podizanja tonusa i luminoznosti kože. Zlato stimulira stanice protiv djelovanja slobodnih radikala i ima izvanredan regenerativni učinak. Nadalje, pomaže kožnu propusnost i eliminira mrlje na koži. Zlatne nanočestice utječu na kolagena vlakna i njihovu strukturu te potiču proizvodnju kolagena. Tretmani zlatom su blagodat koja potpuno obnavlja kožu u svim slojevima. Tretman 24-karatnim zlatom u listićima nanosi se direktno na kožu. Kada se navlaži zlatnom otopinom, koža maksimalno preuzima aktivne sastojke ovog plemenitog metala. Zatim se utrljava zlatno ulje s regenerativnim, antioksidacijskim i učvršćujućim djelovanjem. Zlatni se listići s uljem umasiraju u kožu. Nakon toga se nanosi zlatna revitalizirajuća film maska za podizanje tonusa. Na kraju tretmana zlatnom kremom izmasira se lice, vrat i dekolte, da bi  koža dobila životnu energiju. Za tijelo se radi isti tretman, a nakon njega osoba se osjeća preporođeno i opušteno.

EFEKT PODIZANJA TONUSAZa obnovu zrele kože koriste se tretmani sa zlatom koji imaju izvanredne efekte podizanja tonusa i luminoznosti kože. Zlato stimulira stanice protiv djelovanja slobodnih radikala i ima izvanredan regenerativni učinak. Nadalje, pomaže kožnu propusnost i eliminira mrlje na koži. Zlatne nanočestice utječu na kolagena vlakna i njihovu strukturu te potiču proizvodnju kolagena. Tretmani zlatom su blagodat koja potpuno obnavlja kožu u svim slojevima. Tretman 24-karatnim zlatom u listićima nanosi se direktno na kožu.

Piše: Piše: Žaneta Koren, kozmetičar, pharm. teh., homeopat
07.08.2008. 17:33:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh