« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci

Osječani idu na nove izbore

Vijećnici svih stranaka u Gradskom vijeću podnijeli su jučer ostavke

MOLITVA ZA POLITIČARE                   
Uoči sjednice ispred Gradske vijećnice okupilo se 20-ak osječkih intelektualaca i građana koji su palili svijeće i molili kako bi političarima ’prosvijetlili pamet’.
MOLITVA ZA POLITIČARE Uoči sjednice ispred Gradske vijećnice okupilo se 20-ak osječkih intelektualaca i građana koji su palili svijeće i molili kako bi političarima ’prosvijetlili pamet’. (FAH)

KAO ŠTO su i najavili, vijećnici svih pet stranaka izabranih u Gradsko vijeće Osijeka jučer su podnijeli ostavke na svoje funkcije, čime su stvoreni preduvjeti da hrvatska Vlada već na prvoj svojoj sjednici raspiše nove prijevremene izbore za osječko Vijeće. Tako samo dva mjeseca nakon izvanrednih izbora, Osječane u veljači ponovno očekuju izbori. Novi izbori stajat će porezne obveznike dva milijuna kuna.

- Nismo pristalice novih izbora, kao što nismo željeli ni one prethodne znajući da bi epilog mogao biti ovakav, no ne vidimo drugi izlaz i dužni smo ovom gradu i građnima prekinuti agoniju podnošenjem ostavki - kazao je Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB- a. Do novih izbora gradom će i dalje vladati povjerenica Vlade Danijela Lovoković, koja nema praktički nikakve ovlasti. 

 


Piše: JL
11.01.2008. 18:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh