« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NEMA OZLIJEĐENIH

Osijek: U osnovnoj školi pao strop, učenici nisu mogli iz dvorane

Po riječima Zdenka Tijardovića, voditelja smjene Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek, u dvorani se nalazilo 20-tak djece, uzrasta oko deset godina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock - Ilustracija)
Više o

Osijek

,

urušavanje stropa

,

glačanje

U osječkoj Osnovnoj školi "Vijenac", večeras poslije 20 sati urušio se dio stropa, zbog čega djeca nisu mogla izaći iz športske dvorane, pa su u pomoć došli vatrogasci.

Po riječima Zdenka Tijardovića, voditelja smjene Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek, u dvorani se nalazilo 20-tak djece, uzrasta oko deset godina, koji su tamo vježbali i koji zbog urušavanja stropa nisu mogli otvoriti vrata. Problem su bile i pokidane elektro instalacije koje su pale sa stropa, a struja je bila uključena, kazao je Tijardović.

Glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer, izjavila je kako je očevid u tijeku, te potvrdila da se urušio dio stropa između školskog hola i školske dvorane, ali da nitko nije stradao.

Nastava je inače bila završena a dvoranu su koristila djeca koja tamo treniraju karate.

U OŠ "Vijenac" odmah je došao i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo koji je izjavio da je najvažnije da nitko nije stradao, ali da je situacija u osječkim osnovnim školama zabrinjavajuća jer se godinama nije ulagalo u obnovu škola. Od 20 osječkih osnovnih škola u 17 je nužna intervencija, kazao je dodavši da očekuju od ministra financija Ivana Šukera da im hitno odobri traženi kredit u visini od deset milijuna kuna za hitnu obnovu tih škola.

29.04.2010. 00:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh