« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
HDSSB:

Osigurali smo traktor, a Friščić neka se popne

HDSSB tvrdi da će Vlada prevariti seljake, premijerku su nazvali 'nevjerodostojnom', a Friščiću ponudili trktor 'da se popne'

(Željko Hajdinjak/CROPIX)
Više o

Vlada

,

Josip Friščić

,

Sabor

,

mljekari

,

ratari

,

HDSSB

,

Boro Grubišić

,

seljaci

,

Ivan Drmić

Saborski zastupnici HDSSB-a danas su Vladu optužili da želi prevariti seljake jer nema namjeru ispuniti obećanja koja im je dala tijekom nedavnog prosvjeda u Zagrebu, a čelnika HSS-a Josipa Friščića pozvali su da ispuni svoje obećanje da će prvi stati na traktor ukoliko Vlada ne ispuni obećanja.

"Josipa Friščića pozivam da ispuni svoje obećanje od prije 20-tak dana da će, ako Vlada prevari hrvatske poljoprivrednike, prvi stati na traktor i tražiti ispunjenje tih obećanja", rekao je HDSSB-ov zastupnik Ivan Drmić poručivši Friščiću da će mu HDSSB osigurati traktor. Drmić je naglasio da je HDSSB amandmane na predloženi rebalans državnog proračuna podnio upravo zbog uvjerenja da Vlada namjerava prevariti seljake, te da amandmanima traže upravo ono što je seljacima obećano - 200 milijuna kuna za ratare i jednako toliko za mljekare.

"Itekako smo svjesni u kakvom su položaju proračun i država, svjesni smo krize u Hrvatskoj i svijetu, ali ne pristajemo na to da ova Vlada, kao sljednik one bivše, danas nas kao oporbu proziva za odgovornost. Kriza je samo pomogla da krah ove politike dođe brže nego što se očekivalo", zaključio je Drmić.

HDSSB je poručio kako neće dopustiti da Slavonija i Baranja iz proračuna dobiva samo 'mrvice'. Stoga odlučili ići s amandmanima, unatoč prvotnom dogovoru svih saborskih klubova da se amandmani neće podnositi kako bi se rebalans donio do 15. srpnja, dakle, ne na izvanrednoj sjednici, koja će zbog HDSSB-ovih amandmana biti sazvana za 16. i 17. srpnja.

Zastupnik Boro Grubišić je istaknuo da HDSSB u Saboru zastupa građane Slavonije i Baranje, slavonskog seljaka, "i zato se nećemo ispričavati što će se za dan, dva odužiti saborska sjednica. Da je bilo dobre volje, Vlada Jadranke Kosor mogla je preuzeti naše amandmane kao svoje i ne bi bilo izvanredne sjednice, ali Vlada očito nema volje ispuniti ono što je obećala. Jadranka Kosor je nevjerodostojna."

Izvor: Hina

14.07.2009. 14:53:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh