« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
STRAŠNO!

Orkanska bura hara priobaljem

U priobalju puše orkanska bura, brojne su ceste zatvorene za sve skupine vozila. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i obavezna je zimska oprema

Orkanska bura prepolovila Hrvatsku
Orkanska bura prepolovila Hrvatsku (Arhiva)
Više o

bura

,

A1

,

autocesta a6

Orkanska bura i dalje nemilice udara u priobalna mjesta, ruše se fasade, okreću automobili i čupaju stabla iz korijena. Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Orkanska bura izazvala je jučer kaos u krajevima uz more - čupala je stabla, rušila krovove i pročelja, prevrtala automobile. Najjači udar bure izmjeren je u Prizni - 217 km/h, na Pagu oko 200 kilometara, koliko i na Krčkome mostu. Olujni je vjetar otrgnuo mnoge brodice s vezova, a u Splitu su se nasukala dva teretna broda. U Kninu su oštećeni krovovi dviju osnovnih škola, pa se nastava danas neće održati.

Unatoč buri, radnici HEP-a iz Gospića uspjeli su popraviti kvarove na dalekovodima u Senju i na području Karlobaga, no bez struje je još 860 kućanstava iz Barić Drage, Lukova Šugarja, Prizne i Jablanca. U mraku je i više naselja na području Otočca, Brinja, Žute Lokve, Vrhovina i Plitvičkih Jezera te na području Gračaca, Mazina i Zrmanje prema Obrovcu.

Od 7,30 sati na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog ostaje zabrana prometa samo za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). U priobalju puše orkanska bura, brojne su ceste zatvorene za sve skupine vozila, prekinute trajektne, brodske i katamaranske linije. Ukinuti su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru.

Za sva vozila još je zatvorena dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, obilazak starom cestom. Nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji. Za sva vozila autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

06.03.2015. 10:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh