« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
E JESMO SLUČAJNI ...

Organizacije za zaštitu medijskih sloboda u Hrvatskoj

Misija vodećih organizacija za zaštitu medijskih sloboda dolazi u trodnevni posjet Hrvatskoj zbog zabrinjavajućeg stanja u medijima

Lagano se sramotimo
Lagano se sramotimo (Arhiva)
Više o

medijske slobode

,

Hrvatska

Misija Medijske organizacije jugoistočne Europe (SEEMO) s predstavnicima Europske federacije novinara (EFJ), OESS-a, Reportera bez granica (RSF), Europskog centra za tisak i slobodu medija i Međunarodnog novinarskog instituta (IPI), bit će u Hrvatskoj od 21. do 23. lipnja. To će biti prvi put da je toliko različitih organizacija, koje pokrivaju medijske slobode i pravo novinara, istovremeno u zajedničkom posjetu Hrvatskoj.

Članovi misije su Renate Schroeder iz Europske federacije novinara, Jane Whyatt iz Europskog centra za tisak i slobodu medija, Scott Griffen iz Međunarodnog novinarskog instituta, Deniz Yazici iz OESS-a, Rubina Moehring iz Reportera bez granica te Boris Bergant i Oliver Vujović iz organizacije koja vodi misiju - SEEMO.

Predviđen je susret s predsjednicom Republike Hrvatske i ministrom kulture u tehničkoj vladi, kao i predstavnicima novinarskih udruženja i drugih nevladinih organizacija. Misija će nakon posjeta sastaviti izvještaj o stanju slobode medija u Hrvatskoj.

Za SEEMO je to peta misija koju vodi u Hrvatskoj od 2000. godine, ali je prvi put uključen tako velik broj predstavnika vodećih organizacija za slobodu medija u Europi, stoji u priopćenju.

20.06.2016. 11:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh