« Film
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
KINO PROGRAM

Opus: Spike Lee i reprize ljetnih uspješnica na početku nove sezone kina Kinoteka

U četvrtak, 20. rujna počinje Opus: Spike Lee, odabir ostvarenja kontroverznog i beskompromisnog američkog redatelja prepoznatljiva stila čiji su filmovi obilježili osamdesete i devedesete godine prošlog stoljeća

Kinoteka otvara vrata
Kinoteka otvara vrata (Kinoteka)
Više o

kino program

,

Kinoteka

Nakon ljetnog predaha Kino Kinoteka ponovno otvara svoja vrata u petak, 14 rujna. Početak jesensko-zimske filmske sezone obilježit će niz atraktivnih naslova iz programa Propustili ste na Ljetnoj pozornici Tuškanac - pogledajte u kinu Kinoteka i opus redatelja Spikea Leeja

U sklopu repriznog programa u petak 14. rujna gledamo All Inclusive, modernu švedsku komediju o ljubavi, lažima, strasti i rivalstvu koja je snimljena u Hrvatskoj i čija je radnja smještena u Split. Uz švedske zvijezde u filmu glumi Goran Bogdan u ulozi zavodnika Antonija i Ksenija Marinković u ulozi Alicije. 

Subotu, 15. rujna rezervirajte za otkriće sa Sundancea, američku komediju o prijateljstvu i odanosti s okusom hip-hopa, U mrtvom kutu, koja je na rasporedu i u utorak, 18. rujna. Posljednji naslov repriznog programa, romantični triler Do dna u režiji Wima Wendersa s Alicijom Vikander i Jamesom McAvoyem, prikazat će se u srijedu, 19. rujna.

U četvrtak, 20. rujna počinje Opus: Spike Lee, odabir ostvarenja kontroverznog i beskompromisnog američkog redatelja prepoznatljiva stila čiji su filmovi obilježili osamdesete i devedesete godine prošlog stoljeća. 

Prvi naslov je akcijska drama Oldboy (2013.), remake istoimenog kultnog filma južnokorejskog redatelja Park Chan-wooka. Stručnjak za oglašavanje (Josh Brolin) otet je i zatvoren u samici punih 20 godina. Odjednom je neobjašnjivo oslobođen. Sad ima samo jednu opsesivnu misiju - pronaći onoga tko mu je smjestio.

U petak, 21. rujna gledamo komediju Učini pravu stvar (1989.), priču o svakodnevici u brooklynskoj četvrti tijekom najtoplijeg dana u godini, film autentične snage i izražajnosti koji je potaknuo niz reakcija i komentara o međurasnim i socijalnim odnosima u SAD.

Malcom X (1992.), biografija slavnog aktivista za prava Afroamerikanaca na rasporedu je u subotu, 22. rujna. Boston u vrijeme Drugog svjetskog rata. Mladi Afroamerikanac Malcolm Little (Denzel Washington) zajedno sa svojim prijateljem Shortyjem (Spike Lee) luduje na plesnim zabavama pokušavajući prevladati teško odrastanje obilježeno očevom nasilnom smrću.

Uz spomenute naslove u sklopu opusa Spikea Leeja prikazat će se sportska drama Dobio je igru, drama 25. sat te novi film Crni član KKKlana, biografska filmska priča s elementima komedije i drame, nastala na temelju memoara Black Klansman Rona Stallwortha iz 2014. godine.

U novoj sezoni kina Kinoteka također ponovno kreće program subotnjih matineja. U subotu, 15. rujna gledamo treći nastavak animiranog hita Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju, a u subotu 22. rujna nastavak priče o superherojskoj obitelji u režiji Brada Birda, Izbavitelji 2.

U subotu, 22. rujna u Kinoteci se održava Dana otvorenih vrata Centra za kulturu i film Augusta Cesarca te osim filmskih projekcija uključuje filmski i TV superkviz KOZa. Ulaz na sve projekcije i događanja 22. rujna je slobodan.

Svi filmovi iz redovnog programa prikazuju se od 20 sati, osim matineja koje su na rasporedu u 11 sati. Cijena ulaznice za filmske projekcije iznosi 15 odnosno 20 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili online na www.ulaznice.hr.

13.09.2018. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh