« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
AKTUALNA NATEZANJA

Oporba premijerki: Kaži gdje nam se nalazi zemlja

Damir Kajin (IDS) kazao je kako se premijerka jučer obratila samoj sebi i članstvu svoje stranke te da bi danas bio red da se obrati saborskim zastupnicima

Damir Kajin, IDS
Damir Kajin, IDS (Srećko Niketić/CROPIX)
Više o

Sabor

,

Damir Kajin

,

oporba

,

premijerka

Saborska oporba i danas je uputila zahtjev da im se obrati predsjednica Vlade Jadranka Kosor i očituje se o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj i kaže "gdje se zemlja nalazi", piše Hina. Oporba je tako peti put za redom zatražila dolazak premijerke u Sabor, nakon čega je određena desetominutna stanka. Stanku su zatražili klubovi SDP-a, IDS-a, HDSSB-a i HDZ-a.

Obrazlažući zahtjev, Damir Kajin (IDS) kazao je kako se premijerka jučer obratila samoj sebi i članstvu svoje stranke te da bi danas bio red da se obrati saborskim zastupnicima. "Može i ponoviti jučerašnji govor, ali neka nam kaže gdje se nalazi zemlja", rekao je Kajin. Sabor je prethodno dopunio dnevni red s dvije nove točke - izmjenama zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama te izmjenama zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju.

No, ni proširenje dnevnog reda nije prošlo bez reakcije oporbe. Oporbeni zastupnici su, naime, u znak protesta jer je najprije proširen dnevni red, a ne određena stanka na njihov zahtjev, izašli iz sabornice u pokušaju da sruše kvorum.

10.03.2011. 11:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh